POZNAT IDENTITET ATENTATORA Na Fica pucao poznati pesnik i osnivač Pokreta protiv nasilja, otkrio zašto je to uradio!

20:00

15.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/ X

Osumnjičeni za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica identifikovan je kao Juraj Cintula, 71-godišnji pesnik i osnivač “Pokreta protiv nasilja“, prenela je slovačka Pravda.

Kako prenose slovački mediji, Cintula legalno poseduje pištolj iz kojeg je pucao na Fica. Cintula živi u mestu Levice, a jedan je od osnivača književnog kluba “Duh“, u kojm je aktivan od 2005. godine.

Na društvenim mrežama objavio se snimak na kojem se vidi navodni atentator i na kojem govori o razlozima zbog kojih je pokušao da ubije slovačkog premijera Roberta Fica .

Ne slažem se sa politikom vlasti„, navodno govori atentator na snimku.

Glas sa druge strane kamere ga pita: „I zato ste odlučili da preduzmete akciju?“

„Masovni mediji su likvidirani, RTVS napadnut, mediji su uklonjeni sa funkcije“, odgovara osoba na snimku za koju se tvrdi da je danas izvela atentat na slovačkog premijera Roberta Fica.


Napisao je tri zbirke poezije, jedan roman i zbirku priča, a od 2015. član je Udruženja slovačkih književnika.

U žižu javnosti prvi put dospeo je 2016, kada je, dok je radio kao obezbeđenje u robnoj kući, napadnut. Tada mu je mlađi muškarac naneo povrede na glavi, zbog čega je dugo odsustvovao s posla. Nakon toga, pokrenuo je peticiju za osnivanje Pokreta protiv nasilja.

“Nasilje je česta ljudska reakcija, jedan oblik izražavanja običnog nezadovoljstva stanjem stvari. Budimo nezadovoljni, ali ne i nasilni“, pisalo je u tekstu te peticije. Pokret je pozivao na suprotstavljanje nasilju bilo koje vrste, “od vanrednog stanja do fizičkog ili psihičkog nasilja u porodici“.

Cintula važi za velikog kritičara vlasti u Slovačkoj, a najviše je kritikovao Fica zbog toga što, prema njegovim rečima, nije činio dovoljno da zaustavi kockanje u zemlji.

“U svakom gradu i selu postoji automat na kome kockari masturbiraju za novac pozajmljen od porodice ili poznanika, pa to je desetine hiljada evra. Šta država radi po tom pitanju?“, napisao je na svom blogu na sajtu književnog kluba.

(Pančevac/RTV)

PRVI SNIMAK ATENTATA NA SLOVAČKOG PREMIJERA Čuju se 5 hitaca, dok Fico pada na zemlju!

RANJEN SLOVAČKI PREMIJER U Roberta Fica ispaljeni hici posle završetka sednice u Bratislavi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.