SD PANČEVO 1813: Aleksa Rakonjac osvojio bronzanu medalju

09:20

22.05.2024

Podeli vest:

SD Pančevo 1813
U Novom Sadu održano drugo kolo Kupa SS Srbije po A programu malokalibarskim sportskim oružjem za juniorske i seniorske kategorije, na kojem su takmičari Streljačke družine “Pančevo 1813“ imali  osam nastupa.
Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora sa rezultatom od 573 kruga u trostavu 3×20 metaka mk puškom i obezbedio učešće u finalu Kupa, kao i Iva Rakonjac koja je osvojila peto mesto u kategorijim juniorki sa rezultatom od 574 kruga takođe u trostavu 3×20 metaka mk puškom, i u finalu seniorki osvojila sedmo mesto u veoma jakoj konkurenciji.
 Njih dvoje neće moći da nastupe na trećem kolu obzirom da tada nastupaju u trostavu mk puškom na Prvenstvu Evrope u Osjeku u sastavu juniorske reprezentacije Srbije u pratnji trenera Ljubiše Rakonjca (30.05.-06.06.24.).
Na pripremama i na drugom kolu Kupa je učestvovao i mladi perspektivni takmičar SD“Pančevo 1813“ Ognjen Bunčić koji je još pionir, i osvojio deseto mesto u konkurenciji juniora sa 522 kruga u trostavu 3×20 metaka puškom, ali će imati priliku da nastupom na trećem kolu 08. juna ,osigura učešće u finalu Kupa.
Ognjen Bunčić je osvojio i četvrto mesto i sedam bodova ,sa rezultatom od 559 krugova u konkurenciji kadeta u trostavu 3×20 dijabola vazdušnom puškom dan ranije takođe u Novom Sadu. Nastupili su i kadet Andrej Jeftenić koji  je sa 540 krugova osvojio šesto mesto i pet bodova i Ana Negovanović kaja je sa 560 krugova osvojila deveto mesto i dva boda za finale Kupa u kategoriji kadetkinja.
Po prvi put su pančevci nastupali i u disciplini Standard mk pištoljem, u kojoj se gađa četiri puta po pet metaka za 150 sekundi, zatim četiri puta po pet metaka za 20 sekundi i četiri puta po pet metaka za 10 sekundi. Velimir Ninković je osvojio šesto mesto i pet boda sa 455 krugova u konkurenciji seniora, Bojan Zorić osmo mesto i tri boda sa 428 krugova, a na trećem kolu će im se pridružiti i Gabriel Dautović.
Narednog vikenda će svi takmičari nastupiti na Prvenstvu Vojvodine vatrenim oružjem u Novom Sadu,a za dve nedelje na trećem kolu Kupa SS Srbije, dok će treći reprezentativac iz SD“Pančevo 1813“ Marko Ninković nastupiti na Svetskom Kupu u Minhenu u sastavu juniorske reprezentacije vazdušnim pištoljem.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.