GRAD NAGRADIO VUKOVCE I ĐAKE GENERACIJE

Ove godine Resavska pećina, manstir Mioševo i vodopad Lisine su zmamenitosti koje su imali prilike da vide na izletu

19:59

27.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Najbolji đaci, dobitnici vukove diplome u pančevačkim osnovnim školama otišli su na danas na nagradnu ekskurziju koju organizuje Grad Pančevo. Tatjana Božić, članica gradskog veća zadužena za obrazovanje, istakla je da učenike nagrađuje edukativnom eklsurzijom želeći da istaknu da vrednuju svaki uspeh njihov uspeh.

Vukovci iz osnovnih škola Pančeva dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ i učenici generacije i ove godine nagrađeni su izletom po Srbiji koju organizuje Grad Pančevo. Ove godine Resavska pećina manstir Mioševo i vodopad Lisine su zmamenitosti koje su imali prilike da vide. Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, podseća da je naša lokalna samouprava 2016. godine prvi put organizovala nagradnu ekskurziju za vukovce osnovnih škola , tradiciju nastavlja i ove godine .Kolko učenicima znači da se vrednuju njihove uspesi govori podataak da su skoro svi otišli na izlet.

Ove godine imamo 132 vukovca I 19 učenika generacije , grad je izdvojio 302 hiljade za poklon knjigu koja će preko škola dodeliti učenicima , za nagradni izlet je izdojeno 653.400 .Ono što je značajno skoro svi učenici kreno što objašnjava da im znači ovaj događaj jer oni znaju da brinemo o njima i da pratimo njihov uspeh.Takođe nagrađujemo učenike za dan grada koji su nosioci diploma sa takmičenja.1.42 .46 Danas idu u manastir Mansija , vodpad Lisine i Resavska pećina, rekla je Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje .

Vredno učenje i najbolje nagrade na takmičanjima nije lako postići ali je upornost i želja za znanjem , napredovanjem veoma je važna. Neki od učenika koji su krenuli na izlet istakli su da im je drago što se njihovi uspesi primećuju da im je drago što će se družiti na izletu .

Evo šta su rekli neki od učenika:

– Nisam očekivala , ali mi je jako drago što ćemo ići i što ću obići ta mesta jer nisam nikada bila i što ću upoznati druge učenike i što ćemo se družiti, rekla je Katarina Kostić OŠ “Aksentije Maksimović”.

– Nisam očekivao da ćem ići ali volim što ćemo da se družimo rekao je ,Nikola Flora OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

– Ja često idem na takmičenja iz engleskog, juče sam osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju. Nisam očekivao da ću ići na izlet, ali drago mi je, rekao je jedan od učenika.

– Najbolja sam u fizici i išla sam na takmičenja, izlet mi znači da se odmorim od svega, rekla je Tatjana Tomić, OŠ “Isidora Sekulić”.

Svi koji su krenuli na izlet dobili su majice sa znakom grada Pančeva, ostalo je samo da se druže i uživaju u izletu koji su zaslužili svojim dugogodišnjm učenjem.

(Pančevac/RTV Pančevo)

TRUBAČI I KOLO ZA KRAJ SREDNJE ŠKOLE

MATURANTSKI PLES: Mladi – veseli i spretni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.