Pančevačka nastavnica biologije Vesna Hlavati Širka nagrađena za inovaciju u nastavi

18:08

06.06.2024

Podeli vest:

Foto: Privatna arhiva

Nastavnica biologije dr Vesna Hlavati Širka nedavno je ponovo nagađena na konkursu za najbolju metodičku inovaciju u nastavi biologije koji priređuje Biološki fakultet u Beogradu.

Hlavati Širka, koja je  zaposlena u Osnovoj školi „Stevica Jovanović“, primila je nagradu 3. juna i tako ponovila prošlogodišnji uspeh.

Pomenuta nastavnica je to zaslužila zato što je napravila vežbu u kojoj na lakši i zanimljiviji način približava učenicima problem prilagođenosti vrsta na životnu sredinu.

Naime, da bi đake podstakla da razmišljaju o tome, Vesna Hlavati Širka napravila je nastavni materijal na karticama koje učenici kombinuju i tako stvaraju sopstvenu životinju, to jest svog zanimljivog hibrida na kome ponavljaju prilagođenosti na životnu sredinu.

Prošle godine je ova uspešna pedagoška radnica nagrađena za projekat „Genetika goluba“, na festivalu Science on Stage Srbija, koji je održan 23. septembra , i na osnovu toga u avgustu predstavljaće Srbiju na međunarodnom takmičenju u Finskoj.

(Pančevac/J. Filipović)

NASTAVNICA IZ PANČEVA PREDSTAVLJA SRBIJU U FINSKOJ! Projekat Genetika goluba Vesne Hlavati Širke na 13. Science on Stage festivalu!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.