UČENJE KROZ IGRU Nastavnica biologije Vesna Hlavati Širka ponovo nagrađena za svoj inovativni rad

13:30

12.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Nakon prošlogodišnje nagrade na festivalu Nauka na sceni, Vesna Hlavati Širka, nastavnica biologije iz OŠ „Stevica Jovanović“, ponovo je ostvarila veliki uspeh. Ove godine ona je osvojila nagradu za svoju inovativnu vežbu „Adaptacije“ kroz koju učenici, igrajući se karticama, na zabavan način uče o prilagođavanju vrsta životnoj sredini.

Drugu godinu zaredom, nastavnica biologije dr Vesna Hlavati Širka iz OŠ „Stevica Jovanović” iz Pančeva osvojila je nagradu na konkursu za najbolju metodičku inovaciju u nastavi biologije.

Ova kreativna pedagoška radnica osmislila je vežbu pod nazivom “Adaptacije”, kojom na jednostavan i zanimljiv način učenicima približava problem prilagođavanja vrsta na životnu sredinu.

Za izradu ovih jedinstvenih pomoćnih sredstava za učenje biologije potrebno je dosta istraživanja i vremena, a pozitivni efekti njihovog korišćenja su trajnost stečenog znanja i povećanje interesovanja učenika za ovaj predmet.

Nastavnica Vesna uskoro putuje na Evropski festival u Finskoj na kojem će predstaviti svoj projekat iz oblasti genetike i veoma je uzbuđena zbog toga.

Njeni učenici kažu da su im časovi biologije sada daleko zanimljiviji, kao i da svojim “hibridima” daju zanimljiva imena.

Prošle godine je nastavnica Vesna Hlavati Širka nagrađena za projekat „Genetika goluba“, na festivalu Science on Stage Srbija na osnovu kojeg će ovog avgusta predstavljati Srbiju na međunarodnom takmičenju u Finskoj.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Pančevačka nastavnica biologije Vesna Hlavati Širka nagrađena za inovaciju u nastavi

NASTAVNICA IZ PANČEVA PREDSTAVLJA SRBIJU U FINSKOJ! Projekat Genetika goluba Vesne Hlavati Širke na 13. Science on Stage festivalu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.