VUKOVCI NA OKUPU: Spoj mladosti i pameti

Grad Pančevo je za nagrade najboljim srednjoškolcima izdvojio 900.000 dinara

17:46

18.06.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

I ove godine je Grad Pančevo nagradio najbolje srednjoškolce – vukovce. Svečanost je održana danas u sali Muzičke škole „Jovan Bandur”, gde je priređen i kratak, ali izuzetno upečatljiv program u kome su učestvovali učenici završnih godina ove škole.

Pre samog početka ceremonije, mr Tatjana Božić, u prethodnom sazivu članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, obratila se medijima:

– Grad Pančevo već duže od decenije tradicionalno uručuje nagrade najboljim učenicima srednjih škola – vukovcima, kojih ove godine ima 55, uz priznanja učenika generacije. Ove godine je iz budžeta Grada obezbeđeno oko 900.000 dinara za ovu namenu. Učenici će preko svojih škola dobiti na poklon knjigu od Grada, a danas, na svečanosti, dobiće novčanu nagradu u iznosu od 14.000 dinara. Nadamo se da će im novčana nagrada poslužiti prilikom prijave za polaganje prijemnih ispita na fakultetima ili, na neki način, upotpuniti raspust.

Da podsetimo, za učenike osnovnih škola, odnosno nosioce diplome „Vuk Karadžić”, organizovan je i jednodnevni izlet. Ove godine deca su išla u Resavsku pećinu i u obilazak vodopada Lisine. Dobili su od Grada na poklon i knjigu. Mr Tatjana Božić je dodala:

 

– Osim toga, uskoro će biti nagrađeni i najbolji studenti, a konkurs za prijavu za dodelu nagrada je već u toku. Grad, takođe, svake godine, tradicionalno, na Dan grada nagrađuje učenike koji ostvaruju značajne rezultate na međunarodnim i državnim takmičenjima. Ali, to nije sve: Grad Pančevo je u saradnji s Kancelarijom za mlade svim nosiocima diplome „Vuk Karadžić” obezbedio besplatan upis u Gradsku biblioteku, odnosno besplatnu obnovu članstva za narednu godinu.

Potom se pred punom salom odlikaša i njihovih roditelja, mr Tatjana Božić obratila učenicicima:

– Čestitam svima na ovom uspehu, pre svega našim najboljim maturantima, a zatim, roditeljima i profesorima. Čast mi je što stojim pred vama i što ova sala odiše neiscrpnom energijom, znanjem i ambicijom. Ja se nadam da ćete svoje ambicije ispuniti. One treba da budu umerene, ali nikad ne treba da odustanete od svojih želja i od svojih snova. Nadam se da ćete upisati željene fakultete i na taj način,
jednog dana, uspeti da primenite svoje znanje i umeće baš ovde, u našem gradu. Želim vam mnogo upeha i sreće prilikom polaganja prijemnog ispita na fakultetima za koje se odlučite i čestitam vam na dosadašnjem uspehu.

Učenici MŠ „Jovan Bandur” su zatim svirali za svoje vršnjake i pokazali virtuoznost, već sada, u mladim godinama. Program je završen nastupom tria „Bandur”, kada su violinistkinja, violinista i pijanista oduševili publiku.

Razgovarali smo i s nekoliko vukovaca. Ana Tubić je završila Gimnaziju „Uroš Predić”.

– Iskreno, oduševljena sam ovom idejom grada da nas podrži novčano. Zadovoljna sam svojim uspehom i drago mi da sam danas videla i druge uspešne vršnjake. Upisaću Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu.

Nađa Popović je završila violinu u MŠ „Jovan Bandur” u klasi profesora Vojkana Popovića. Rekla je da je lepo videti da Grad ima sluha za trud srednjoškolaca. Dodala je:

– Upisaću Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, smer za violinu. Ne vidim sebe u budućnosti u Srbiji, nadam se da ću biti negde u inostranstvu, svirati u orkestru u Nemačkoj ili Austriji.

Svršeni gimnazijalac Dušan Mladenović je bio jasan:

– Što se ove nagrade Grada tiče, moram da priznam da mnogo znači kao motivacija, jer se zahvaljujući njoj sve ono što smo radili poslednje četiri godine uveličava. U planu mi je da upišem Fakultet političkih nauka, pa ću videti nakon te četiri godine šta ću dalje. Krajem avgusta putujem na Bali: plasirao sam se na svetsko prvenstvo istraživačkih radova u društvenim naukama. Period predamnom iskoristiću da se dobro pripremim kako bih ostvario što bolji plasman.

Tamara Jokić je završila mašinsku školu i kaže da je priznanje Grada podsticaj za postizanje novih uspeha. Upisaće Višu poslovnu školu, smer za poreznike i carinike.

Priključujemo se čestitkama ovim divnim mladim ljudima. Sve najbolje i neka vas pamet i dalje nosi!

(Pančevac / S. T.)

ZAVRŠNI ISPIT Učenici danas polagali test iz srpskog jezika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.