VEOMA DOBAR SASTANAK SA KOPMANOM Vučić se sastao sa direktorom Direktorata Evropske komisije u Briselu

11:31

26.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

– Veoma dobar i konstruktivan razgovor sa generalnim direktorom Direktorata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom o nastavku evropskog puta i načinima za ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.

Posebna tema razgovora bili su i koraci koje Srbija treba da preduzme u ostvarivanju svoje reformske agende, kao i primeni plana rasta EU za Zapadni Balkan, a sve u cilju približavanja jedinstvenom tržištu EU.

Osvrnuli smo se i na veoma važne teme zelenih koridora i svih drugih tema od značaja za Srbiju i region – napisao je Vučić na Instagramu.

Podsećamo, Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Briselu, tokom koje će učestvovati u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Predsednik Srbije sastaće se kasnije danas sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

(Pančevac/Novosti)

VUČIĆ I KURTI U SREDU NA SASTANKU U BRISELU: EU: Pričaće se o postignućima u dijalogu i putu napretka

Vučić obišao novoizgrađeni Nacionalni trening centar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.