MESAROVIĆ PODRŽALA VUČIĆA: Srbija će zahvaljujući mudrom rukovodstvu izvući najjaču kartu u novoj geopolitičkoj podeli

21:02

23.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: buducnostsrbijeav

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Adrijana Mesarović na svom Instagram profilu pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i poručila da će Srbija, zahvaljujući mudrom rukovodstvu, izvući najjaču kartu u novoj geopolitičkoj podeli, i da će iskoristiti rudna bogatstva za dalji ubrzani razvoj uz očuvanje najviših ekoloških standarda.

– Od nas samih isključivo zavisi kako ćemo iskoristiti sve šanse koje nam se pružaju, kako u eksploataciji ruda tako i u svim drugim segmentima, i mi ćemo se isključivo voditi našim, srpskim interesima. To nas razlikuje od svih onih koji danima napadaju predsednika Vučića i Vladu Srbije, navodno se boreći za čist vazduh, vodu i zdravu zemlju, a zapravo se bore samo za lične interese i nečiji prljavi kapital.

Nemam dilemu, niti trunku sumnje, i sigurna sam da će Srbija, zahvaljujući svom mudrom rukovodstvu, izvući najjaču kartu u novoj geopolitičkoj podeli, i da će iskoristiti rudna bogatstva za dalji ubrzani razvoj uz očuvanje najviših ekoloških standarda. Oni su prioritet.

I ružno je, i tužno, da se ova tema koristi za stranačka nadgornjavanja i širenje panike i zastrašivanje građana. Ovo rukovodstvo Srbije ozbiljno radi svoj posao, i tako pristupa i ovom projektu, i omogućiće Srbiji da iskoristi svoje potencijale na najbolji mogući način. I ne govorimo tu samo o rudarenjy, već o čitavom lancu vrednosti koji će generisati na hiljade novih radnih mesta u rudarskoj i pratećim industrijama. Samim tim, povećanje prihoda od poreza na zarade, raznih naknada, povećanje lokalnih budžeta, dodatni razvoj infrastrukture u lokalnim zajednicama i zapošljavanje ljudi.


Mi govorimo o budućnosti, novim investicijama, još većim šansama za razvoj, bolji i zdraviji život naših građana, jer svi dišemo isti vazduh. Ako neko osporava poštovanje najviših ekoloških standarda koji se primenjuju u najjačim evropskim ekonomijama, onda taj može samo da bude zlonameran i da jako ne voli svoju zemlju.

Mi nemamo rezervnu otadžbinu. Naše adrese su ovde, naš život je ovde i učinićemo sve da naša Srbija bude još naprednija i razvijenija – istakla je Mesarović.

(Pančevac)

DA ER SRBIJA LETI ČEŠĆE IZ NIŠA Vučić obilazi novi terminal na aerodromu „Konstantin Veliki“

DESETA FABRIKA STIŽE U NIŠ Vučić na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike kompanije „Ariston“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.