AKCIJA: Uklanjanje divljih deponija

Naseljena mesta na teritoriji grada Pančeva i njihove deponije su predmet velikog sređivanja kao i adekvatnog načina održavanja

20:25

30.08.2024

Podeli vest:

Gradska uprava

Branislav Raketić, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za komunalne delatnosti, javna preduzeća i infrastrukturu obišao je danas Kačarevo gde je u toku bila akcija uklanjanja divljih deponija i smetlišta.

Na licu mesta je rekao:

– Velika je čast i obaveza biti na čelu sektora za komunalne delatnosti, koji ima veoma širok dijapazon aktivnosti te se svemu mora pristupiti temeljno, s velikom ozbiljnošću i radom. Trudimo se da lociramo sve probleme, da ih rešavamo na pravi način, u skladu sa prioritetima. Planom razvoja grada, kao i srednjoročnim planom postavljeni su ciljevi koje treba ostvariti u narednom periodu. Na prvom mestu su razvoj domaće privrede i poljoprivrede, razvoj infrastrukture, kao i zelena agenda. Kako bi ove ciljeve ostvarili potrebno je da ih prati i adekvatan nivo komunalnih usluga, ušta u ovom trenutku ulažemo ogroman trud i rad, zbog nesavesnog ponašanja nekih sugrađana. Naseljena mesta na teritoriji grada Pančeva i njihove deponije su predmet velikog sređivanja kao i adekvatnog načina održavanja. Iz budžeta Grada Pančeva izdvajamo velika sredstva za saniranje deponija. Kontinuiranim akcijama doprinećemo boljem kvalitetu života naših sugrađana.

Prema njegovim rečima, divlje deponije predstavljaju veliki problem, ne samo zbog estetskog izgleda, već pre svega zbog ozbiljne opasnosti koju nose za zdravlje i prirodu. Iz tog razloga, radnici javno-komunalnih preduzeća ne samo u gradu, nego i u svim naseljenim mestima na teritoriji Grad Pančeva, sprovode kontinuirane akcije čišćenja i uklanjanja divljih deponija i smetlišta.

Branislav Raketić je zaključio:

– Lokalna samouprava grada Pančeva odlučna je da stane na put ovom problemu. Današnja akcija je samo jedna u nizu inicijativa koje sprovodimo kako bismo stvorili bolje uslove za život svih nas. Svaki naš korak, svaka akcija, važna je jer pokazuje da brinemo o našoj okolini i da želimo da živimo u čistoj i uređenoj sredini. Uklanjanje smetlišta i divljih deponija nije samo fizički rad, već i važan korak ka očuvanju našeg zdravlja, životne sredine i budućnosti naše dece.

(Pančevac / S. T.)

BRANISLAV RAKETIĆ: Komunalne službe odlično funkcionišu

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.