RK Dinamo ide sutra u Kragujevac po treću pobedu

Pančevački rukometaši sjajno započeli novu sezonu u Superligi Srbije pod rukovodstvom mladog trenera Nikole Janevskog

12:04

26.09.2024

Podeli vest:

Foto: Super rukometna liga

Rukometaši Dinama iz Pančeva u petak, 27. septembra, gostuju ekipi Radničkog iz Kragujevca u okviru 3. kola Superlige Srbije. Utakmica će se igrati u sportskoj hali „Jezero“ sa početkom u 19 časova.

Dinamo je sjajno započeo sezonu, ostvarivši dve pobede u prva dva kola. Na otvaranju sezone savladali su Obilić sa 26:23 kao domaćini, dok su u prethodnom kolu bili bolji od Vranja sa 23:17.

Radnički iz Kragujevca, baš kao i Dinamo, ima isti učinak sa dve pobede, što ovu utakmicu čini derbijem trećeg kola. Pored njih, jedini tim sa maksimalnim učinkom je Partizan, koji je trijumfovao protiv Vojvodine i Crvene zvezde.

Meč u Kragujevcu obećava napetu borbu, jer oba tima žele da nastave svoj pobednički niz.

Podsetimo, rukometaši pančevačkog Dinama su odlično započeli novu sezonu
u Superligi Srbije pod rukovodstvom mladog trenera Nikole Janevskog. Dve utakmice – dve pobede! Posle početnog trijumfa u Beogradu nad Obilićem „žuto-crni” su prošlog vikenda, na „domaćem terenu” u Banatskom Karlovcu, savladali Vranje sa 23:17 (10:7).

Zbog radova u Hali sportova na Strelištu pančevački sportski klubovi su primorani da traže alternativna rešenja kako bi mogli da treniraju i igraju prvenstvene mečeve, pa su tako rukometaši Dinama ugostili Vranjance u Banatskom Karlovcu, a meč je odigran u lepoj atmosferi, pred velikim brojem gledalaca. Gosti su na utakmicu došli osokoljeni podvigom u prvom kolu, kada su u Beogradu igrali nerešeno s Crvenom zvezdom, ali ovog puta nisu imali baš nikakve šanse.

Trener Dinama Nikola Janevski odlično je pripremio ekipu za ovaj duel, momci su u meč ušli puni pozitivne energije i pobedničkog naboja, a takav odnos se odrazio i na rezultat. Marko Perović, Uroš Kolundžić i Nikola Bekić doveli su pančevački tim u vođstvo od 4:0, ali glavna karakteristika prvog poluvremena bile su izuzetno jake odbrane obaju timova.

U prvih desetak minuta utakmice Vranjanci su dali samo jedan gol i to je bilo presudno da se domaćin odvoji i održava rano stečenu prednost. Gosti su uspeli u šesnaestom minutu da smanje na 5:4, u dvadesetom je bilo i 6:5, ali to je bilo sve od njih u ovom duelu. Odlični su bili i golmani Dinama. Milan Kosanović je branio većim delom utakmice, a Nikola Ćirović je na teren ulazio kad god su za goste dosuđivani sedmerci. Vranjanci su imali osam penala u ovom meču, ali samo tri su
pretvorili u pogotke… Dinamo je na poluvreme otišao sa tri gola „viška”, a
nastavio je u svom ritmu i posle odmora. Usledila je nova serija domaćina od 4:0 i trener Vranjanaca Đorđe Teodorović je bio primoran da zatraži tajm-aut, ali nije vredelo. Jednostavno, u ovom meču su se pitali samo momci u crnim dresovima.

– Dinamo je danas prikazao odličnu igru i nama preostaje samo da čestitamo boljem protivniku. Možda smo na poluvremenu imali aktivan rezultat, ali jednostavno nismo uspeli da se suprotstavimo večeras. Uživanje je videti u kom pravcu se Dinamo razvija, to je veoma dobro za srpski rukomet. Na kraju, želim da
istaknem i odlično suđenje na utakmici. To je ono pravo, da ekipe na terenu odluče ko je bolji, a ne delioci pravde – rekao je posle meča trener Vranja Đorđe Teodorović.

Dinamo je igrao u sastavu: Nikola Ćirović, Nikola Bekić (tri gola), Boško Stanisavljević (četiri), Ilija Bogdanović (jedan), Marko Perović (sedam), Marko Tasić, Milan Kosanović, Milan Pavlović (jedan), Strahinja Ilić, Nikola Stamatović, Nikola
Stamenković (jedan), Đorđe Rančić, Bogdan Đurović (jedan), Leo Feješ (jedan), Uroš Kolundžić (četiri gola) i Nenad Čavić.

– Čestitam svim akterima ove utakmice, gostima na fer i korektnoj igri, mojim momcima na pobedi. Hvala i karlovačkoj publici koja je bila uz nas. Znali smo da nas čeka težak meč, ozbiljno smo ušli u utakmicu i to se odrazilo na rezultat. Imali
smo fantastičnu energiju u odbrani. S takvom energijom teško da može da se izgubi meč – istakao je trener Dinama Nikola Janevski.

(Pančevac)

DOLOVO: Mlade rukometašice ubedljivo pobedile ekipu iz Vrbasa

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.