PODRŠKA NEZAPOSLENIMA Evo kako da se prijavite na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje

08:40

03.10.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac/Milan Šupica

Na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje mogu da se prijave nezaposlena lica, lica koja žele da promene posao, student ili penzioneri. U Nacionalnoj službi za zapošljavanje takvim licima pruža se podrška u traženju posla, kaže Jelena Šinik, direktorka filijale u Pančevu.

Prijavljivanje na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje zainteresovani obavljaju lično, odlaskom u organizacionu jedinu Službe prema mestu prebivališta, odnosno boravišta, kaže Jelena Šinik, direktorka filijale u Pančevu. Sva lica koja na ovaj način žele da dođu do posla dobijaju podršku savetnika.

Usluge NSZ imaju za cilj da pruže podršku u traženju posla i povećavanju mogućnosti za zapošljavanje. Nezaposleni imaju savetnika u procesu traženja posla, informisanje o slobodnim radnim mestima, obuku za aktivno traženje posla, tu je klub za traženje posla, omogućavamo im trninig samoefikasnosti, imaju program obuke i stručno osposobljavanja, program samozapošljavanja, subvencije za zapošljavanje i obuke za pokretanje sopstvenog posla. Ove tri poslednje mere su samo za one koji su nezaposlena lica. Kako ističe Jelena Šinik, kada neko odluči da se prijavi na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje uvek ima na raspolaganju informacije od značaja u traženju posla.

Nezaposlena lica prijavom na evideniciju NSZ ostvaruju i pravo na obaveštavanje o mogućnostima i uslovima za zapošljavanje, imajuposredovanju u zapošljavanju, profesionalnu orjntaciju i savetovanje u planiranju karijere. Takođe imaju i učešće u merama aktivne poltike zapošljavanja u skladu sa svjim potrebama i potrebama tražišta rada .

Što se tiče osoba koje su zaposlene, a traže promenu posla ili su u pitanju druga lica koja traže posao, oni imaju pravo na informisanje, savetovanje kao i na posredovanje u zapošljavanju.

(Pančevac/RTV Pančevo)

EVO PRILIKE ZA NEZAPOSLENE: NSZ raspisala 12 javnih poziva, većina traje do 29. novembra

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.