VAZELIN ZA LICE UMESTO SKUPIH PREPARATA: Odličan saveznik za blistavu kožu i tokom zime

18:59

28.02.2023

Podeli vest:

Pixabay

U toku zimskih dana koži je potrebna posebna nega i mnogo više hidratacije, jer se dodatno isušuje usled niskih temperatura napolju i suvog vazduha unutra.

Za vraćanje sjaja koži i da biste održali ujednačen ten nije potrebno da koristite skupe kreme i serume. U poslednje vreme na društvenim mrežama se vazelin ističe kao proizvod koji će vam pomoći da postignete blistavost i glatkoću kože.

Pixabay

Postupak je najefikasniji kada se radi uveče, pre spavanja, a ujutro ćete se probuditi s nahranjenom i hidriranom kožom. Preporučuje se da odradite svoju redovnu rutinu čišćenja kože, a zatim da na samom kraju lice namažete vazelinom, kremom koja sadrži petrolatum ili neko mineralno ulje.

Uprkos raznim novim kozmetičkim proizvodima, vazelin se koristi već 150 godina u službi lepote. U osnovi ne zapušava pore, ali svakodnevna upotreba može dovesti do tog problema. Zato ga je dovoljno naneti dva do tri puta nedeljno na prethodno temeljito očišćeno lice. Takođe, ne iritira kožu, a pravilnom uporabom ona postaje mekša, zategnutija i otpornija na spoljašnje uticaje.

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.