HARMONIJA UKUSA: Očaravajući novogodišnji punč za nezaboravno slavlje RECEPT
Novogodišnji punč je sjajan dodatak prazničnom slavlju jer donosi toplinu i ukusne arome koje će zagrejati srca svih prisutnih.
Uživanje u novogodišnjem punču postalo je gotovo obavezan deo prazničnih proslava, bilo da se okupljate sa porodicom, ili sa prijateljima. Ovaj napitak, osim što neodoljivo podseća na toplinu doma, ima moć i da stvori nezaboravne trenutke i učini svaku Novu godinu posebnom.
U nastavku vam donosimo recept za jednostavan, ali neodoljiv novogodišnji punč koji će dodatno začiniti vaše praznično slavlje.
Sastojci:
1 l crnog čaja
1 šolja sveže ceđenog soka od narandže
1 šolja sveže ceđenog soka od limuna
1 šolja soka od brusnice (može biti i sok od višanja)
1/2 šolje meda
1 štapić cimeta
5-6 karanfilića
1/2 šolje ruma (opciono)
Kolutovi narandže za dekoraciju
Led za posluživanje
Uputstvo:
Skuvajte crni čaj prema uputstvu na pakovanju. Dodajte štapić cimeta i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U velikoj posudi, kombinujte sveže ceđeni sok od narandže, sok od limuna i sok od brusnice.
Dodajte med u ohlađeni čaj i mešajte dok se med potpuno ne rastopi.
Pomešajte čaj sa svežim voćnim sokovima.
Dodajte karanfiliće za dodatnu aromu.
Ako želite alkoholnu verziju, dodajte rum i dobro promešajte.
Zagrejte punč na šporetu, ali pazite da ne proključa.
Kada je punč zagrejan, sklonite ga sa šporeta i uklonite štapić cimeta i karanfiliće.
Poslužite u šoljama sa kolutovima narandže kao dekoracijom.
Dodajte led u svaku šolju pre posluživanja.
Ovaj topli napitak će podgrejati praznično raspoloženje i pružiti nezaboravan doživljaj svima koji ga probaju.
Uživajte u ukusima i aromama ovog divnog napitka tokom proslave Nove godine!
(Pančevac)