PORUKA ALEKSANDRA VUČIĆA: Mi nećemo da ratujemo protiv BOŠNJAKA!

13:22

12.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govori danas o svim važnim temama za Srbiju i njene građane.

On je izjavio da Srbija dobro stoji po pitanju finansija i naglasio da je to veoma  važno zbog ogromne volatilnosti na tržištu energije, posebno struje i najavio da ćemo u veoma kratkom vremenskom periodu otvoriti novi blok B3 u Kostolcu.

– Očekuje se da struja danas i sutra bude najskuplja u poslednjim mesecima upravo zbog ogromne potrošnje. Svi zimski rekordi potrošnje se obaraju. Dakle, nešto na što nismo naučili ranije, nešto što nismo verovali da će ikada da se desi, da ćemo u letnim mesecima da trošimo mnogo više struje, ne samo mi već ceo region i cela Evropa – rekao je Vučić.

Snabdevanje STRUJOM

Ističe da će biti sve više problema kada je reč o snabdevanju strujom.

 Mi verujemo da ćemo otvaranjem bloka B3 u kratkom vremenskom periodu i izlaskom iz remonta u ‘Bajinoj Bašti’ uspeti da rešimo sve probleme i da građani neće osetiti, baš kao što rekoh, nikakve probleme – naglasio je Vučić

On je dodao da je Srbija, kada se radi o finansijskom stanju, više nego solventna i likvidna, a da su pojedini pokazatelji na rekordnom nivou.

Srbija kupila ZLATO

Vučić je u obraćanju građanima rekao da je pre nekoliko dana Srbija kupila pet tona zlata vrednosti 380 miliona, čime su rezerve zlata dospele na aspsolutno rekordan nivo.

– Devizne rezerve su nam 27,6 što je takođe rekordan nivo. Dinarska štednja je 2012. godine bila 17,9 milijardi dinara, danas je devet puta veća nego tada. Devizna štednja je 2012. godine bila 8,3 miliona evra, danas je veća od 15 – naveo je Vučić.

On je istakao da i poslednji izveštaj MMF-a govori o izuzetnoj situaciji u Srbiji, a da su rezultati ti koji nam daju nadu, šansu, priliku da na svaki mogući način dalje napredujemo i brže nego većina zemalja u okruženju.

Predsednik je istakao da je potrebno da nam magacini budu puni, zbog čega Srbija kreće u dodatnu nabavku lekova, jer postoji veliki interes za lekove koji spadaju u ratnu medicinu i osnovnu pomoć.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.