Vatrena stihija progutala im kuću, Jojići zahvalni Bogu što su živi: Dobri ljudi pomogli da počne da im se gradi novi dom

13:26

23.08.2024

Podeli vest:

Foto: RINA

Užice – Jedna majska noć zauek je promenila njihove živote. Porodica Jojić iz užičkog za samo pola sata ostala je bez svega što su imali, jer im je vatrena stihija za nepunih sat vremena progutala čitavu kuću. Ipak, Jojiću su ipak bili zahvalni Bogu što su svi živi, a domaćin Predrag tada je svoju baku izneo na rukama i spasio je.

– Svih ovih meseci živimo kod naših roađaka, koji su nam dali kuću na korišćenje, tu je odmah blizu našeg doma i to nam je nekako bilo najvažnje. Kada su čuli za našu veliku muku, javilo se mnogo dobrih ljudi, pomogli su nam i mi smo krenuli da gradimo naš novi dom. Supruga je zaposlena, ja radim fizičke poslove na građevini, a najviše volim kad dođem i radim na izgradnji svoje kuće, kaže za RINU Predrag.

Mališani Nikolina i Petar, spremaju se polako za školu ali i oni nađu vremena da pomognu koliko kao deca mogu u svim radovima oko kuće. Po prirodi jako skromni nemaju velike prohteve kao neki njihovi vršnjaci, samo da imaju kupatilo i sobu, da imaju svoj krov nad glavom.

– Mnogo nam je teško palo kad nam je izgorela kuća, posle toga i baka nam je umrla. Živimo za dan kada će radovi biti gotovi, da opet uđemo u naš dom. To nam je jedina i najveća želja, kaću složno Nikolina i Petar.

Tokom ovih meseci svojim donacijama, kako u materijalu, tako i u novcu pomogli su mnogi dobri ljudi, humani privrednici ali i grad Užice sa milion dinara. Ostalo je još da se prostorije unutra srede i za to je takođe potrebno još dosta novca, koji Jojići nemaju odakle da izdvoje. Ponovo im je potrebna pomoć humanih ljudi, kako bi oštru planinsku zimu dočekali pod svojim krovom.

– Kuću smo počeli da gradimo novu, jedna firma iz Užica koja ne želi javno da objabvljujemo njihovo ime, divni i dobri ljudi, su došli i sve ozidali besplatno. Kasnije su se donacije nizale, dobili smo brojne popuste na materijal, komšije i rođaci su se rado odazivali i imali smo i radnu snagu. Sada je ostalo još samo malo do kraja, ali novca više nema. Nadamo se da će se to nekako skupiti da usrećimo ovu napaćenu porodicu, kaže Predragov ujak Ljubodrag Đurić.

 

Ukoliko neko želi i može da pomogne Jojićima, to može učiniti uplatom na račun 2000000135660809 10 (Banka poštanska štedionica), koji je otvoren namenski za tu svrhu nakon požara, dok i domaćina može kontaktirati na broj telefona 0612242138.

(Pančevac/RINA)

Dva puna autobusa dovozila su radnike, radilo se teško u tri smene, ali su iz rudarkse jame izlazili srećni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.