LUKA DONČIĆ ŽELI DA TUŽI SVOJU MAJKU: Porodična parnica oko brenda, majka ne želi da se odrekne vlasništva

08:28

20.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Sports Production

Pre mesec dana pojavila se vest da slovenački košarkaš i NBA zvezda Luka Dončić tuži majku Mirjam Poterbin.

“Nastavljam da rastem kao igrač i kao osoba tako da mi je važna kontrola sopstvenog brenda”, rekao je Dončić za The Stein Line.

Advokat Josh Gerben tvrdi da Lukina majka želi da odbaci celi postupak, ali Luka to odbija i želi na sud. Slučaj bi se mogao godinama povlačiti po sudovima jer Mirjan Poterbin nije voljna da se odrekne vlasništva nad brendom koji će uskoro postati još vredniji, a ni Luka ne želi da odustane od svoje ideje.

Zvezda Dalasa htela je da registruje svoj brend pod imenom “Luka Doncic”, ali je zavod za registraciju to odbio jer već postoji brend “Luka Doncic 7”, a njegova majka to ne želi da otkaže.

Dončić u tužbi tvrdi da nije povezan s tim brendom i da on ne odobrava stavljanje proizvoda i usluga na tržište pod tim imenom.

Stein je preneo i da Dončić nije više povezan s firmama koje poseduju i prodaju brend “LD 77”, te upravljaju stranicom lukadoncic.com.

U tužbi je Dončić naveo da je bio premlad kada je registrovao brend i nije znao šta bi trebalo raditi, pa je sve prepustio svojoj majci potpisavši potrebne dokumente da ga ona može predstavljati.

Upravo zbog tog potpisa, slovenačkog košarkaša čeka velika pravna borba. Dončić je pre godinu dana potpisao petogodišnji ugovor s Dalasom tokom kojeg će zaraditi 207 miliona evra.

Bizlife.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.