U ŠPANIJI PAO JEDAN od najpoznatijih NARKO BOSOVA iz SRBIJE: Uhapšeni bio na poternici više godina

12:27

06.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/yt

Španska policija saopštila je da su uhapšeni članovi kriminalne grupa koju je predvodio jedan od natraženijih mafijaških bosova u Srbiji, za kojim je naša zemlja raspisala međunarodnu poternicu još 2021. godine! Kako se navodi, uhapšeno je ukupno 11 osumnjičenih u Malagi, Madridu i Barseloni od kojih su većina državljani naše zemlje.

– Uhapšeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posedovanje oružja, falsifikovanje dokumenata.

Istražitelje, koji su prikupljanje dokaza počeli u januaru prošle godine, iznenadilo je hapšenje vođe kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu i koji se smatra „metom velikog značaja“. Iz Srbije je pobegao 2021. i bio je jedan od najtraženijih begunaca tokom prethodne tri godine – prenose španski mediji.

Nacionalna policija Španije, međutim, nije saopštila identitet uhapšenog.

Istraga je počela u januaru prošle godine, kada su agenti policije saznali da je petoro državljana Srbije primeljeno u bolnicu u Malagi zbog teških povreda vatrenim oružjem. Ovo je izazvalo uzbunu, pošto je utvrđeno da je kuća u kojoj su živeli napadnuta ali i da su oni bili vezani lisicama i brutalno pretučeni. Teško povređeni odbili su tada saradnju sa policijom, ali je u kući pronađeno puno krvi kao i drugi predmeti kojima su mučeni – dodaju oni.

panska policija je, kako se navodi, tokom istrage otkrila da se sukob dogodio između dva rivalska klana iz Srbije. Na mestu zločina pronađeni su i pištollji sa izbisanim serijskim brojevima.

– Utvrđeno je da su osumnjičeni koji su uhapšeni u ovoj akciji policije, doputovali u Malagu, na Kosta del Sol da izvrše napad na suparnički klan. Koliko su ozbiljno pripremali zločin, svedoči to što su za osmatranje svojih suparnika koristili čak i dronove. Iznajmili su čak tri kuće u Malagi i više automobila, koje su koristili tokom priprema. Tokom samog napada koristili su „vojnu taktiku“. Osam osoba je učestvovalo u pokušaju egzekucije suparnika, s tim što je petoro ušlo na imanje, a troje je stalo napolju da nadzire okolinu – opisali su španski mediji kako se odigrao sukob dva klana u Malagi.

Oni navode i da je za otkrivanje pozadine i identiteta uhapšenih u velikoj akciji policije koja je sprovedena juče u tri grada, veliki doprinos dala Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

– Hapšenje je realizovano čim je španska policija saznala da su se pripadnici ovog klana ponovo doselili u Malagu. U njihovom privođenju, s obzirom da je reč o izuzetno opasnim kriminalcim, učestvovali su agenti Grupe za specijalne operacije i Operativne grupe za specijalnu bezbednost – dodaju oni.

U akciji u kojoj su uhapšeni srpski begunac i njegov najbliži saradnik, koji je takođe na poternici, pretresi su izvršeni u sedam kuća, pet u Malagi, jedne u Madridu i jedne u Barseloni, u kojima su zaplenjena dva pištolja sa izbrisanim serijskim brojevima, više od 100 metaka, torba sa priborom za koji agenti veruju da je bila spremna za upotrebu u novom napadu, sedam lažnih ličnih dokumenata, dron i 16.000 evra u gotovini.

Penzioneri, isplata penzija za april počinje 7. maja, a završava se 13. maja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.