ZVANIČNO: Srpske sudije i tužioci dali ostavke i izašli iz kosovskih institucija! Kabašić: Više se neću vraćati u kosovsko pravosuđe VIDEO

12:02

07.11.2022

Podeli vest:

Foto: Radio Mitrovica sever

Srpske sudije i tužioci podneli su danas ostavke na svoje funkcije, kao i administrativno osoblje u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici.
Sudija apelacionog suda i član Sudskog saveta Kosova Nikola Kabašić izjavio je da su to učinili svi Srbi iz pravosuđa, uključujući administrativno osoblje i sudije.

„Ovo je realizacija one najave koju sam dao pre nekoliko dana. Danas su sve sudije, i oni koji nisu stigli juče da pošalju svoje ostavke sa zvaničnih mejlova, to u učinile. U sudu ostaju kolege naše Albanci sudije i administrativni radnici, a svi Srbi i administrativno osoblje i sudije podneli su ostavke. Čekamo samo na koji ćemo način da se razdužimo sa predmetima, sa opremom koju smo zadužili i kancelarijama.“, rekao je Kabašić.

Kabašić je dodao da se on lično više nikada neće vraćati u kosovsko pravosuđe.

„Govorim u svoje lično ime, ja se neću vraćati, ostalo je na političarima“, rekao je Kabašić.

Predsednica Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici Ljiljana Stevanović izjavila je da je ukupno oko150 ljudi napustilo svoju službu u tom sudu. Dodala je da su u sudu samo ostale kolege Albanci.

„Mi smo se čitavo jutro sa našim kolegama dogovarali. Kolege Albanci su preuzeli predmete hitne prirode. Potrudili smo se da im sve pomognemo. Sa kolegama nikad nismo imali problem, radili smo posao lepo, družili se, sarađivali. Ovo je bio najbolji sud u rezultatima i jedini multietnički sud na Kosovu“, rekla je Stevanović.

Radio Mitrovica sever

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.