50 miliona za uređenje osnovnih i srednjih škola

U nekim školama posao je već završen, a za većinu rok za završetak radova je do kraja školske godine

11:00

01.05.2024

Podeli vest:

PANČEVO – Iz budžeta grada Pančeva za ovu godinu izdvojeno je 50 miliona dinara za radove u osnovnim i srednjim školama, što je skoro duplo više nego prethodne. U nekim školama posao je već završen, a za većinu rok za završetak radova je do kraja školske godine.

Za renoviranje Muzičke škole „Jovan Bandur“ u Pančevu grad je izdvojio oko dva miliona i sto hiljada dinara, radovi su nedavno završeni, a ulaz i dvorište ove škole sada su potpuno drugačiji.

„Uspeli smo da totalno rekonstruišemo naš hol, imamo nove elektronske table u holu, prvi u Pančevu. Dvorište smo preuredili, imali smo u dvorištu prijemnicu za pomoćno osoblje, sada smo njih premestili, imaju svoju prostoriju sa tehničkom kuhinjom“, kaže za RTV Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo.

U osnovnoj školi „Branko Radičević“, koja je nedavno dobila zlatnu medalju za kvalitet rada na 19. Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu, renoviranje je još u toku, ali dosta toga je već završeno.

Direktor OŠ „Branko Radičević“ Pančevo Mirko Novović“ nabrojao je izvedene radove: „Uradili smo prozore u holu, stomatološku ambulantu i jedan deo hodnika, a planu je da se radi kompletno prizemlje kao i ulazni deo škole“.

Članica Gradskog veća Pančeva zadužena za obrazovanje Tatjana Božić navodi da su u Trgovinsko ekonomskoj školi urađeni podovi i krečenje, au u Tehničkoj školi 23. maj da su završene dve laboratorije, vodovodne cevi i zidovi u fiskulturnoj sali.

„U školi u Dolovu su završeni radovi kao i u školi u Jabuci. A u drugim školama su postupci u toku, vode se javne nabavke , izbor ponuđača i do kraja kalendarske godine očekujemo da svi objekti budu završeni“, zaključuje Božićeva.

Pančevo ima 19 osnovnih i 10 srednjih škola koje pohađa oko 15 hiljada đaka. Za renoviranje osnovnih škola ove godine izdvojeno je 35 miliona dinara a za srednje 15 miliona.

Grad je nedavno raspisao i Konkurs za unapređenje konkurentnosti srednjih škola. One mogu aplicirati za opremanje kabineta praktične nastave.Za tu namenu izdvojeno je 500 hiljada dinara a konkurs će trajati do 20 maja.

(Pančevac/RTV)

MINI GODIŠNJI ODMOR Ko radi, a ko spaja predstojeće praznike?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.