SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO: Rukometašice i u revanšu ubedljive protiv Turske

19:49

12.04.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Rukometašice Srbije savladale su selekciju Turske 33:25 i plasirale su se na Svetsko prvenstvo koje se održava krajem godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Ubedljiv trijumf Srbije i plasman na Svetski šampionat

Rukometašice Srbije sjajnom igrom u „Sportskom centru Voždovac“ na Banjici protiv Turske ostvarile su trijumf 33:25 i overile su plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija je drugi meč baraža dočekala kao pobednica, budući da je u prvom duelu bila bolja od protivnica na gostujućem terenu 33:24.

Rasterećenije su ušle u utakmicu rukometašice Srbije što se primetilo prilikom ofanzive u kojoj su igrale gotovo savršeno u prvih deset minuta igre.

Nakon toga usledio je prvi pad u igri, a Turkinje su iskoristile period nepažnje domaćih rukometašica i napravile seriju od četiri pogotka.

Prvo poluvreme obeleženo je oscilacijom u igri selekcije Srbije, defanziva je bila bolja od napada, te je rezultat na kraju prvog dela bio 16:15 u korist domaćeg tima.

U drugom poluvremenu meča Srbija je zaigrala gotovo besprekorno, nisu dozvoljavale protivnicama da naprave višak na krilnim pozicijama, te su koristile kontranapade za povećavanje vođstvo, što je prouzrokovalo samopouzdanjem za nastavak.

Srbija je postigla isti broj golova i u drugom delu, a protivnicama iz Turske je dozvolila samo 10.

Jovana Stoiljković bila je najbolji strelac Srbije sa sedam golova, dok je u timu Turske najefikasnija bila Bejza Karčam sa 10 pogodaka.

Ovim trijumfom Srbija je ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo u rukometu 2023. godine koje se održava od 29. novembra do 17. decembra 2023. godine.

Zemlje domaćini turnira biće Danska, Norveška i Švedska.

Od nacionalnog tima Srbije na meču protiv Turske oprostile su se se Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević.

POZNATO KADA NOVAK SUTRA IGRA PROTIV ITALIJANA Organizatori Đokoviću dali nezgodan termin!

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.