GALERIJA „JOVAN POPOVIĆ“ OPOVO: Izložba slika Olje Nikonove 22. aprila

12:41

18.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/FB/Kulturni centar Opovo

U subotu, 22. aprila (19:00h), u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu biće priređeno otvaranje izložbe „Put ka sebi“ slikarke Olje Nikonove.

Stvaralaštvo Olje Nikonove (Olga Radosavljević) sintetiše poetiku ruskog realizma i plenerizma, stilistiku impresionizma, šagalovsko poimanje boja i klasično shvaćenu kompoziciju. Njeno slikarstvo je i mekog i intenzivnog kolorita, kao i izrazito ekspresivnog crteža, gde svetlost igra veliku ulogu.

Tragajući za sopstvenom estetikom, kretala se od ranih grafika, preko pejzaža i mrtvih priroda, da bi pronašla lični umetnički jezik u portretu i slikarstvu povratka sebi.

Olja Nikonova putovala je ka sebi još od studentskih dana, stvarajući grafike intenzivnih emocija istaknutih koloritom i ekspresivnim crtežom. Na tom putovanju, inspirisana mnogim svojim prethodnicima, naslikala je bogat opus i pronašla sopstvenu estetiku svojevrsnu jednom majstoru. Eksperimentišući intenzitetom kolorita, predstavama osvetljenja i atmosfere i izgradnjom kompozicije, došla je do slikarstva povratka sebi. Prikazima bogatstva sopstvenog unutrašnjeg sveta mašte, umetnica je sebi dozvolila nesputane likovne slobode i zadovoljila sopstvene umetničke pobude.

Izložbu je podržalo Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije Srbija u srcu – Rusija u duši iz Opova.

(Pančevac/Pancevoinfo)

ODRŽANA TRADICIONALNA FIJAKERIJADA! Stiglo više od 100 zaprega: Pogledajte, kroz Crepaju su jezdili lipicaneri i stari fijakeri FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.