ANA BRNABIĆ: Inflacija usporava, očekujemo privredni rast od 2,5 odsto

15:44

08.05.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda na kojoj konstatovano da je u prvom kvartalu ove godine BDP ostvario rast od 0,7 odsto, što je bolje od očekivanog.

Oblasti koje su zaslužne za rast BDP-a su industrija i poljoprivreda istakla je Brnabić i dodala da su u oblasti poljoprivrede ključni klimatski uslovi.

Predsednica Vlade je istakla da se očekuje da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto.

Premijerka je naglasila da inflacija usporava i stagnira i poručila da se očekuje da do kraja godine ona iznosi oko 8 odsto.

Brnabić je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte i ukazala na važnost izgradnje nacionalnog stadiona.

Predsednica Vlade je, govoreći o turizmu, naglasila da na tu oblast možemo direktno da utičemo i dodala da Srbija beleži rekordne podatke, kako domaćih tako i stranih turista. Brnabić je istakla važnost promocije naše zemlje i svih njenih znamenitosti na najbolji način, u državama čiji su građani iskazali zainteresovanost da obiđu Srbiju.

CENA PRIKLJUČKA ZA GAS OSTAJE 780 EVRA Bajatović: Ukidaju se takse. Sada dajete projekat u opštini i sve ostalo je na operateru „Srbijagasu

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.