POČINJE IZGRADNJA STAKLENOG VIDIKOVCA NA VRHU PLANINE KABLAR: Srbija će uskoro dobiti jedinstvenu turističku atrakciju! FOTO

12:54

16.05.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Ovčarsko – kabarska klisura pravi turistički biser Zapadne Srbije koji će nakon duže od pola veka čekanja konačno zaisijati pravim sjajem.

Vlada Srbije i međuresorna Vladina radna grupa za uređenje i razvoj Ovčarsko-kablarske klisure, na čijem čelu je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, finansira i sprovodi niz projekata iz domena infrastrukture, turizma i ekologije kako bi ovo područje postalo prirodna oaza za turiste svih profila – avanturističkog, zdravstvenog i duhovnog.

RINA.rs

„Projekti koji kreću sa realizacijom tokom juna meseca, uključuju: Kapije dobrodošlice, vidikovac Kablar Skywalk, stiže nam prvi domaći ekološki trimaran, završetak projektovanja izmuljavanja jezera Međuvršje preko bilateralnog sporazuma sa Mađarskom, završetak projektovanja izgradnje Rehabilitacionog centra u Ovčar banji, vodovoda i kanalizacije u Ovčar banji, uređenje priobalja od pristaništa ka brani Međuvršje, izgradnja parkinga na jezeru Međuvršje, nastavak izgradnje puta od Ovčar banje do Kablara, saobraćajnica i most u opštini Lučane, i mnogi drugi”, navodi se u saopšenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

RINA.rs

Žitelji Ovčar banje, kao i ljubitelji Ovčara i Kablara, mogu da dožive sve promene i u što većem broju obilaze i uživaju u najpoznatijim lokalitetima. Kako se navodi već su se pojavili povratnici iz inostranstva koji vide novu šansu za život i rad u svom kraju, otvaranjem novih malih preduzeća, razvojem seoskog turizma, održavanjem raznih sportsko-kulturnih manifestacija, itd.

„Ovčar banja i klisura su tokom letnje sezone 2022. postali epicentar dešavanja, konkurentnih ostalim razvijenim turističkim destinacijama u Srbiji, sa originalnom i neistraženom ponudom, ljubaznim domaćinima i pravom merom moderno-tradicionalnog stila”, ističe se u saopštenju.

RINA.rs

U prethodnom periodu realizovano je niz projekata na ovom području, kao što su Amfiteatar, trg i park Ovčar banje, Pristanište na jezeru Međuvršje, Rekonstrukcija železničke stanice Ovčar banja, rekonstrukcija pristupne saobraćajnice ka vrhu Kablara sa dva parkinga, čišćenje trave i trske na jezeru Međuvršje. Prirodnjački centar u Ovčar banji koji je postao glavna stanica školama i akademcima iz prirodnih nauka Parking manastira Blagoveštenje u Ovčar banji, i započeta priprema i projektovanje mnogih drugih projekata.

Takođe, iz kabineta pozivaju sve sugrađane da učestvuju u daljem razvoju OKK, otvaranjem poljoprivrednih gazdinstava, etno sela, proizvodnjom čuvenih proizvoda sa Kablara i Ovčara, da iskoriste momenat ulaganja države, da se vrate u svoj kraj i da tu grade budućnost.

(Pančevac/RINA)

NEVEROVATNA SITUACIJA U CENTRU ČAČKA: Guske izletele iz kaveza i napravile zastoj u saobraćaju, vozači ih hvatali po ulici! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.