OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE U PANČEVU: Radiće multidisciplinarni tim po savremenim principima FOTO

11:42

17.05.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Centar za mentalno zdravlje kao ogranak Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti Kovin otvoren je danas u Ulici Dimitija Tucovića 14 u Pančevu.

Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, koji je istakao da je ideja o otvaranju Centra za mentalno zdravlje stara više od godinu dana, koja je uz pomoć dr Jovanke Petrović i njenog tima realizovana.

– Specijalna bolnica iz Kovina je svojim sredstvima opremila prostor i omogućila da bolnica funkcioniše, a Grad Pančevo će davati maksimalnu podršku za rad i funkcionisanje Centra za mentalno zdravlje. Na ovaj način pokazujemo da i na ovaj način brinemo o našim sugrađankama i sugrađanima, izjavio je Stevanović.

Milan Šupica

Doktor Jovanka Petrović, direktorka Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti Kovin, zahvalila je Gradskoj upravi Pančevo, koja je, kako je navela,  prepoznala ideju i sprovela realizaciju projekta do kraja.

 

– Centar za mentalno zdravlje radiće po savremenim principima, to je novi savremeni koncept i promena filozofije sa bolestima. Radiće multidisciplinarni tim koji će činiti lekari psihijatri, psihoilozi, socijalni radnici, radioterapeuti i medicinski tehničari iz naše ustanove, naglasila je dr Petrović.

Milan Šupica

Rad centra će se odvijati u prostorijama Dimitrija Tucovića 14, a radiće se psihijatrijski pregledi, razgovori i individualni i grupni psihoterapijski rad. Centar je usmeren na razvoj aktivnosti u zajednici sa porodicama korisnika i omogući će  lečenje, unapređenje i razvoj psihičkog zdravlja pacijenata.

Milan Šupica

Direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka istakao je da otvaranje Centra za mentalno zdravlje ,,predstavlja još jedan vid saradnje Opšte bolnice Pančevo i Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti Kovin, koja traje već decenijama unazad“.

Milan Šupica

– Nadamo se da će ljudi moći relaksiranije i lakše potražiti pomoć psihijatra, da samim tim izbegnu teške kliničke slike i da medicina bude još više otvorena ka ljudima. Maksimalno ćemo povećati prevenciju težih poremaćaja mentalnog zdravlja svih nas, zaključuje dr Ovuka.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

ODRED IZVIĐAČA NADEL U AKCIJI Starčevački skauti posetili lokalnu farmu krava! Nisu krili oduševljenje onim što su tamo videli

SLOVAČKA FIRMA BROVEDANI POSETILA MAŠINSKU ŠKOLU PANČEVO Pažnju im privukao bivši đak ove škole Milan Labat

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.