VUČIĆ NA OTVARANJU FABRIKE NIDEC U NOVOM SADU Nije ova fabrika pala preko noći, već zato što smo se za to borili

11:27

18.05.2023

Podeli vest:

TV Pink

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanom otvaranju fabrika japanske korporacije Nidec (Nidec Electric Motor Serbia d.o.o. i Nidec Elesys Europe d.o.o.) u Novom Sadu.

Obraćanje predsednika Vučića
– Usuđujem se da kažem, za nas je velika čast što imamo japanske kompanije za jačanje srpske ekonomije. Za nas je važno što ne samo što zapošljavamo veliki broj ljudi, ne što smo doveli japanske robote, što će ovo da uveća BDP, nego što ćemo da dovedemo i druge japanske firme…Danas sam posebno srećan što su se ljudi vratili u našu zemlju, da odgajaju decu u našoj zemlji, doprinose našoj ekonomiji. Moramo da jačamo naše dualno obrazovanje. Svi hoće u Novi Sad jer imamo Tehnički fakultet u Novom Sadu, ali moramo da ih imamo i na drugim mestima. Jedna za drugom nikle su fabrike u Novom Sadu. Ja sam najsrećniji kada na proteste protiv mene dolaze vozovima i prugama koje sam ja napravio. Hvala našim japanskim prijateljima, Nideku, ovo za nas predstavlja ogroman uspeh i veliku vest. Nije ova fabrika pala preko noći, već zato što smo se za to borili. Živelo prijateljstvo Srbije i Japana – rekao je Vučić.

TV Pink

 

Obraćanje Tecuje Cubote
Otpravnik poslova Japana u Srbiji Tecuja Cubota, potom, se obratio prisutnima.

– Izvinjavam se svima zbog odsustva ambasadora, prethodni je napustio Srbiju jer mu je istekao mandat, a novi još nije stigao. Želim da odam poštovanje i zahvalnost Vučiću, u konstantnim naporima i trudu da u Srbiju dovede strane investicije. Nidek je osnovan u Kjotu, 1973. godine. Od tada Nidek se kontinuirano razvija i dostigao je broj jedan u svetu. Nije bio lak put za Nidek u prethodnih 50 godina. Međutim, Nidek se sa svim promanama suočio sa pozitivnim stavom. Svima čestitam na uloženom trudu, strasti i entuzijazmu. Nidek nastavlja da aktivno angažuje i zapošljava ljude iz lokalne zajednice. Srbija i Japan već 140 godina gaje i jačaju svoje prijateljstvo. Ambasada Japana će nastaviti da podržava trud Nidek grupe – kazao je Cubota.

TV Pink

Obraćanje Micuje Kišide
Ispred Nideka prisutnima se obratio Micuja Kišida, izvršni direktor.

– Nakon što smo objavili početak poslovanja u Srbiji, mi u Nideku proveli smo dve godine kako bismo pripremili početak proizvodnje ovde u Novom Sadu. Zahvalan sam što smo danas ovde i što možemo da uveličamo ovaj dan, zahvaljujući velikoj podršci koju su nam svi pružili – kazao je Kišida.

– Zaposlili smo ljude iz Srbije, vidim da poseduju veliko znanje, dobro poznaju engleski jezik, pokazuju veliku posvećenost. Naš plan je da aktivno sarađujemo sa Srbijom. Ojačaćemo i veze koje imamo sa Univerzitetom Novog Sada. U budućnosti zaposlićemo više hiljada operatera, rukovodioca… Doprinosićemo daljem ekonomskom razvoju Srbije.

TV Pink

Predsednik Srbije prvo je obišao pogone fabrike i razgovarao sa radnicima. On je pitao zaposlene da li su zadovoljni uslovima rada i platom, a jedan od radnika objasnio je na čemu je radio u trenutku kada je on naišao.

– Ovde možete da vidite više verzija motora na kojima ćemo raditi. Tu piše da je napravljeno u Srbiji. Ovde vidite osnovne komponente, ležajeve i sve ostalo.. – naveo je jedan od radnika.

Vučić je napomenuo da su ovde tri radnika koja su se vratila iz Italije, inače su iz Kragujevca, ali su sada došli u Novi Sad da tu žive i rade

NIDEC je osnovan 1973. godine u gradu Kjoto, u Japanu, a danas je svetski lider u proizvodnji svih vrsta elektromotra sa najvećim udelom na svetskom tržištu malih vretenastih motora koji napajaju hard diskove.

(Pančevac/TV Pink)

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ HITNO REAGOVAO: Očekuju se dobre vesti za poljoprivrednike!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.