VISOKI DEČANI: Svečano proslavljena hramovna slava

11:48

26.05.2023

Podeli vest:

Tviter @DecaniMonastery

U manastiru Visoki Dečani svečano je proslavljen praznik Vaznesenja Gospodnjeg u prisustvu velikog broja vernika.

„U prisustvu velikog broja vernika iz raznih krajeva Srbije, posebno sa Kosova, ali i Crne Gore i Bosne i Hercegovine proslavljen je praznik Vaznesenja Gospodnjeg. Svetu Liturgiju služio je Episkop raško-prizrenski Teodosije uz sasluženje g. protonamesnik o. Slavko Zorica, đakon Nikola Rakićević iz Pariza i sveštenici-monasi Dečanskog manastira. Liturgiju su pojali prizrenski bogoslovi uz dečansko monaštvo“, napisano je na Tviter nalogu manastira Visoki Dečani.

Nakon litija oko hrama, episkop Teodosije je blagoslovio slavski hleb i žito i čestitao monaškom bratstvu i svima prisutnima veliki praznik.

„Proslava je nastavljena u velikoj manastirskoj trpezariji uz pesmu i muziku prizrenskih bogoslovaca. Iguman manastira arhimandrit Sava je u ime bratstva izrazio zahvalnost Episkopu, prisutnom sveštenstvu i narodu sa željom da se i dalje u radosti i jedinstvu okupljamo u manastiru Visoki Dečani“, navodi se u objavi.

(Pančevac/RadioKiM)

OKO 200 AUTOBUSA SA KIM NA PUTU KA BEOGRADU Više od 10.000 Srba stiže na miting SRBIJA NADE

VANDALIZAM U ČAČKU NIJE USPEO Oštetili 6 autobusa, izbušili gume i išarali uvredljive grafite protiv Vučića i Brnabićke! Šteta brzo otkonjena i vozila su puštena u saobraćaj FOTO

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO IZ PREDSEDNIŠTVA: Srbija nikada ne sme da stane, moramo da se borimo i idemo napred

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.