23. DANI PROTE VASE NAREDNE NEDELJE: Posvećeni 185. godišnjici Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva  

11:29

14.06.2023

Podeli vest:

Plakat

23. tradicionalni Dani prote Vase održaće se u toku naredne nedelje u Pančevu, a posvećeni su  185. godišnjici Pančevačkog srskog crkvenog pevačkog društva.

Naime, na Starom pravoslavnom groblju 17. juna održaće se pomen proti Vasi Živkoviću i akademiku Dimitriju Stefanoviću,  20. juna u porti Uspenske crkve biće održan muzičko-poetski igrokaz u kome učestvuje Pančevačko srpsko crkveno pevačkog društvo, Tamburaški orkestar Pančeva i glumac Miroslav Žužić, nastupiće vokalni solisti PSCPD, a biće održana i beseda prof. dr Zorice Nestorović „Vasa Živković, ili o poeziji koja se peva“.

Dan kasnije u porti Uspenske crkve biće održani koncerti Dečjeg hora i Podmlatka PSCPD i vokalnih solista, kao i predavanje mr Vere Carine „Mladost kao pokretač duge i bogate istorije PSCPD“.

Autori programa su mr Vera Carina i Dejan Bosnić, organizatori događaja su Pančevačko muzičko društvo i Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo. Tehničku podršku pružaju Kulturni centar Pančeva, Gradska biblioteka Pančeva, Narodni muzej Pančevo i KUD „Stanko Paunović NIS-RNP“, a pokrovitelj je Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo „Centar“.

Plakat

(Pančevac)

 

USPEH PANČEVACA U SENTI Rvački tim slobodnim stilom pančevačkog Dinama se vratio sa 7 medalja! Uspešni i individualno i ekipno!

OČEKUJE NAS TOPAO I SUNČAN DAN Uveče naoblačenje i pljuskovi sa grmljavinom!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.