EVANGELISTIČKA CRKVA PANČEVO: Koncert klasične muzike 25. juna u 20 sati, ulaz slobodan

12:58

20.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT
Koncert klasične muzike biće održan u nedelju, 25. juna u 20 sati u Evangeličkoj crkvi u Pančevu. Na koncertu će nastupiti Emilija Đorđević na harfi i Oskar Ereš na gitari.

Na programu će biti dela F. Tarege, F. Godefroida, M. D. Pujola, F. Glasa i drugih.

Ulaz slobodan.

Emilija Đorđević završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu – Odsek za harfu, 2017. godine, s najvišom ocenom, u klasi prof. Ljiljane Nestorovske. Nastupala je kao solista i kao deo orkestra u Skupštini Grada Beograda, Belom dvoru, Zadužbini Ilije M. Kolarca, Rektoratu Beogradskog univerziteta, Beogradskoj filharmoniji, kao i u Velenju. Sa simfonijskim orkestrima imala je priliku da svira u Gracu, Lincu, Zagrebu i Ljubljani, a sarađivala je sa svetski poznatim dirigentima kao što su: Ed Spaanjard, Daniel Geiss, Daniel Rajskin i Bojan Suđić. Pohađala je master klase kod eminentnih harfista, kao što su: Remy van Kesteren, Olga Sevelevič, Katarina Englikova, Marija Bildea, Saša Boldačev, Frank Sternfield i drugi.

Oskar Ereš diplomirao je s najvišom ocenom 2013. godine, na FMU u Skoplju (Makedonija), u klasi prof. Darka Bageskog. Imao je majstorske radionice s eminentnim gitaristima/profesorima, kao što su: Gerhard Reichenbach, Alvaro Pierri, Aniello Desiderio, Marcin Dylla, Zoran Dukić i drugi. Nastupio je s Makedonskom filharmonijom 2016. godine. Od 2014. do 2016. vodio je FMU – Skoplje Gitarski Kvartet, s kojim je nastupio na Tremolo Guitar Festivalu i Skopje Guitar Festivalu. Organizator je koncerta „U sećanju Franciska Tarege”.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.