ŽELIM VAM DA IZ VOJVODINE PONESETE LEPE USPOMENE Igor Mirović ugostio mališane sa KiM u Novom Sadu! FOTO

15:13

05.07.2023

Podeli vest:

Pokrajinska Vlada Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović bio je danas domaćin deci iz sela Zupče, u opštini Zubin Potok, koja borave u višednevnoj poseti AP Vojvodini.

Mališani sa Kosova i Metohije, učenici Osnovne škole „Blagoje Radić”, zajedno sa svojim nastavnicima, imaće priliku da obiđu Novi Sad i druge gradove u Vojvodini, najznačajnije kulturno-istorijske institucije, i da se upoznaju sa bogatom tradicijom našeg naroda.

Pokrajinska Vlada Vojvodine

Predsednik Mirović je u razgovoru upoznao mališane sa istorijom Novog Sada i severne srpske pokrajine, čiji su gosti, u kojoj danas živi veliki broj ljudi čiji su se preci doselili sa Kosova i Metohije.

Predsednik je mladim gostima poručio da čuvaju svoju tradiciju i običaje, najbolje uzore u nauci, umetnosti, književnosti, sportu, ali da uvažavaju i poštuju komšije iz drugih naroda i nacija, jer tako pokazuju svoju veličinu i vaspitanje.

„Želim vam da iz Vojvodine ponesete lepe uspomene, a da kada se vratite kući budete dobri đaci, da se bavite sportom, i da budete dostojni naslednici najboljih među nama“, istakao je Mirović.

Deca su predsedniku Miroviću u razgovoru rekla da u svojoj školi nemaju salu za fizičko, pa zimi nemaju nastavu iz tog predmeta.

Predsednik je istakao da će Pokrajinska vlada pomoći da se nabavi kotao za grejanje škole, a kada se obezbedi potrebna projektno-tehnička dokumentacija, obezbediće sredstva za izgradnju školske sportske hale, koju bi osim učenika koristili i drugi meštani u tom selu.

Pokrajinska Vlada Vojvodine

Gosti su se predsedniku Miroviću zahvalili na gostoprimstvu i kontinuiranoj podršci narodu na Kosovu i Metohiji.

Pokrajinska vlada je mališanima sa Kosova i Metohije obezbedila školski pribor za početak nove školske godine.

Susretu u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac.

(Pančevac/Kurir)

AFRIČKA KUGA SVINJE I U STARČEVU: Hitan APEL Uprave za veterinu! Preduzmite SVE neophodne mere da se zaustavi!

SRBIN IZ VRŠCA MISTERIOZNO NESTAO PRE DVA DANA: Dalibor je ustao ujutru, otišao u šetnju i od tada mu se gubi trag

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.