INVESTICIJA VREDNA VIŠE OD 920 MILIONA DINARA: Mirović obišao radove na rekonstrukciji i dogradnji Doma za duševno obolela lica u Čurugu

13:05

13.07.2023

Podeli vest:

Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji, dogradnji i izgradnji objekata u sklopu kompleksa Doma za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj, i istakao da je ovo jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite, vredna više od 920 miliona dinara.

Dom za duševno obolela lica u Čurugu je ustanova socijalne zaštite, registrovana za pružanje usluga domskog smeštaja, kapaciteta do 200 korisnika.

Pokrajinska vlada

„Ovu investiciju smo započeli pre nešto više od godinu dana sa ciljem da obezbedimo funkcionalnost objekata i kvalitetniji boravak i negu korisnika, u skladu sa svim propisanim uslovima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite. Važno nam je da ovaj posao završimo kvalitetno i u ugovorenim rokovima, iako su građevinski radovi veoma složeni, jer se odvijaju uz svakodnevni život pacijenata i zaposlenih“, izjavio je Mirović i istakao da je u ovom domu po deset korisnika živelo u jednoj sobi, a novi dom će imati dvokrevetne i trokrevetne sobe.

Mirović je prilikom obilaska od izvođača radova zatražio poštovanje ugovorenog roka radova predviđenog za april aredne godine.

Pokrajinska vlada

Projektom su predviđeni rušenje i izgradnja novih objekata, kao i rekonstrukcija i dogradnja postojećih objekata:

Paviljon 1 – za smeštaj korisnika kojima je potreban mali stepen podrške: dogradnja i rekonstrukcija objekta koji će imati oko 566 kvadratnih metara. Smeštajni kapacitet rekonstruisanog objekta je za 44 korisnika.

Paviljon 2 – za smeštaj korisnika kojima je potreban veći stepen podrške: rušenje postojećeg objekta i izgradnja novog objekta, površine 650 kvadratnih metara. Objekat je planiran kao prizemni, kapaciteta za boravak 50 korisnika.

Paviljon 3 – za smeštaj korisnika kojima je potreban najmanji stepen podrške: rušenje postojećeg objekta i izgradnja novog objekta, u kome će u prizemlju biti smešteni korisnici (kapaciteta za stotinu korisnika), a na spratu će biti smeštene kancelarije za administraciju. U ovom objektu biće smeštena glavna ambulanta, kao i prostori dnevnog boravka i radne terapije.

Paviljon 4 – za smeštaj korisnika kojima je potreban najveći stepen podrške: izgradnja novog objekta, površine oko 480 kvadratnih metara, kapaciteta za boravak 26 korisnika koji su nepokretni.

Pokrajinska vlada

Biće rekonstruisani i kuhinja sa trpezarijom i vešeraj, a u toku su i radovi na izgradnji novog objekta portirnice. Predviđeno je i uređenje komunalne infrastrukture i parterno uređenje koje obuhvata rekonstrukciju internih saobraćajnica i izgradnju parking prostora, uređenje pešačkih staza i platoa, postavljanje pratećeg mobilijara, kao i uređenje zelenila. Novoprojektovani Dom za duševno obolela lica raspolagaće kapacitetom do 220 korisnika.

Mirović je istakao da će narednih nedelja početi rekonstrukcija i dogradnja dnevnog boravka Doma za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški“ u Bečeju.

„Predstoji nam i veliki konkurs u septembru – više od 400 miliona dinara će biti opredeljeno novim rebalansom budžeta za sve domove socijalne zaštite u Vojvodini. Nastavićemo da ulažemo sredstva u ovu oblast, jer želimo da obezbedimo najbolje uslove za boravak korisnika, štićenika i rad zaposlenih“, izjavio je Mirović.

Događaju su prisustvovali i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić, predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović i direktor Doma Miroslav Kresić.

ŽELIM VAM DA IZ VOJVODINE PONESETE LEPE USPOMENE Igor Mirović ugostio mališane sa KiM u Novom Sadu! FOTO

(Pančevac/Pokrajinska vlada)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.