POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA POLJOPRIVREDU: Pčelarima u Vojvodini dodeljeno 35 miliona dinara

17:56

19.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podelio je ugovore za sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo u 2023. godini. Podeljeni su i ugovori za investicije za podizanje konkurentnosti u pčelarstvu.Iz pokrajinskog budžeta je za ove dve konkursne linije izdvojeno 35 miliona dinara, a ukupna vrednost investicija je 70 miliona dinara.

Na ovogodišnjem konkursu za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo – košnica i kontejnera, sa 30 miliona dinara podržano je 126 pčelara.Cilj ove mere podrške jeste unapređenje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Pokrajini.
Kada je reč o ulaganjima u podizanje konkurentnosti u pčelarstvu, ove godine je odobreno 27 prijava, a dodeljena su sredstva u iznosu od pet miliona dinara.
Ugovore je pčelarima uručila pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić, koja je istakla da resorni sekretarijat prepoznaje potrebe pčelara u Vojvodini, te da će nastojati da isprati dosadašnji trend ulaganja i podrške individulnim proizvođačima.Pomoćnica Ilić je najavila i da će biti raspisan novi konkurs za nabavku pčelinjih društava, s obzirom na to da je početkom maja došlo do pomora pčela.
(Pančevac/021 info)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.