ŠOK DETALJI SVEDOČENJA DEČAKA UBICE Majci devojčice hladnokrvo odgovorio zašto joj je ubio ćerku, a svoju majku je opisao OVIM REČIMA!

11:57

21.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/fb

Tokom četvrosatnog saslušavanja dečaka ubice iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ roditelji žrtava imali su priliku da postave pitanje dečaku.

Tokom saslušanja učenika koji je počinio jezivi masakr, roditelji nastradalih učenika skupili su hrabrost i postavila nekoliko pitanja dečaku ubici, koji je putem video linka saslušavan iz prostorija psihijatrijske klinike na kojoj je već dva i po meseca.

„Jedna majka pitala je dečaka kada je poslednji put zaplakao. Njegov odgovor ostavio je bez reči sve prisutne, jer je hladno bez emocija i empatije prema žrtvama i njihovim porodicama kratko rekao ‘ne sećam se kada sam plakao zadnji put'“, otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, trinaestogodišnjak je saslušavan kao svedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, zbog sumnje da je sina vodio u streljanu i učio ga da puca iako ima svega 13 godina, kao i zbog toga što je oružje za koju je imao dozvolu držao nedovoljno obezbeđeno, pa je njegov sin lako došao do dva pištolja. Oružje je, podsetimo, kobnog dana uzeo iz sefa za koji je navodno izjavio „da ga je lako otvorio jer je imao tri broja, a dva su bila nameštena već tako da otvaraju sef i da je samo treći zavrteo dva puta“.

Odgovori na sva pitanja

Kobnog dana ušao je naoružan u školu, ubio najpre radnika obezeđenja, zatim tri devojčice koje je zatekao na hodniku a potom je ušao u svoj razred koji je imao čas istorije i počeo redom da ubija decu.

„Osim o oružju, sefu iz kog je rekao da je lako uzeo oružje, streljani i vežbanju gađanja, postavljana su mu pitanja koja se tiču odnosa u njegovoj porodici. Kada je upitan da kaže kakav je njegov otac on je odmah odgovorio „dobar i pametan“, ali kada mu je isto pitanje postavljeno za majku, ćutao je gotovo ceo minut a onda je rekao ‘brižna i pametna’, otkriva sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, prisutne je posebno iznenadio njegov susret sa majkom, koju nije video dva i po meseca, od kada je smešten u psihijatrijsku ustanovu. Inače, upravo je majka, kao staratelja jer je otac uhapšen istog dana, potpisala 3. maja saglasnost da on bude smešten baš u toj ustanovi.

„Majka ga je zagrlila, ali bez emocije, nije bilo ni suza niti neke reakcije. Kratko mu je rekla ‘da odgovori na sva pitanja’ a on je njoj odgovorio ‘jesi li sada srećna'“, otkriva sagovornik, ali nije mogao da precizira da li je mislio na susret ili nešto drugo.

Kako kaže, sve prisutne šokirali su odgovori koje je davao na pitanja tužioca, advokata, punomoćnika oštećenih ali i samih roditelja vršnjaka koje je ubio toga dana u školi.

Nisu mi drugovi

„Na pitanje da li je bio žrtva zlostavljanja, odgovorio je ‘možda psihičkog’, a na sledeće zašto to nije nikome prijavio, hladno je odgovorio ‘jer nisam želeo’. Majka jednog deteta pitala je da li su mu drugari dolazili kući, a on je odgovorio ‘da jesu, ali da mu baš i nisu bili drugovi’. Upitan je i da li zna da je jedan od teško povređenih dečaka rekao da mu je on bio najbolji drug, a on je rekao ‘ne'“, otkriva sagovornik.

Tajac je nastao i kada mu je postavljeno konkretno pitanje. – Zašto si pucao? – glasilo je pitanje.

„Pogrešio sam, to je bila greška“, kratko je, ali hladnokrvno odgovorio dečak ubica iz osnovne škole. Majka jedne devojčice pitala ga je zašto je ubio njenu ćerku kada je nije poznavao. „Ubijao sam redom, svakoga ko je naišao. Žao mi je“, bio je odgovor trinaestogodišnjaka.

(Pančevac/MONDO)

DEČAK-UBICA IZ RIBNIKARA OTKRIO KAKO JE DOŠAO DO ORUŽJA: Ispričao skroz drugačiju priču, pa porekao sve što se do sada znalo

NITI JE IZRAZIO KAJANJE, NITI JE ORUŽJE ČUVANO NA BEZBEDAN NAČIN Advokatica Zora Dobričanin otkriva detalje saslušanja dečaka-ubice! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.