IZ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE PANČEVO PORUČUJU: Kupanje bezbedno samo na gradskom bazenu

13:21

22.07.2023

Podeli vest:

JKP Mladost Pančevo
Poslednja ispitivanja uzoraka površinskih voda u Pančevu od 14. jula koje je uradio Zavod za javno zdravlje Pančevo, po zahtevu i za račun Gradske uprave Grada Pančeva, pokazala su da se ne preporučuje voda za kupanje i rekreaciju na svim kupalištima.

Izuzetno visoke temperature dovele su do smanjenja nivoa kiseonika u vodi na svim mernim mestima. Manjak kiseonika pre svega utiče na živi svet u vodi, ali može ukazati na prisustvo i drugih zagađenja koja mogu dovesti do zdravstvenih problema kod ljudi.

„Voda je mikrobiološki ispravna na svim kupalištima, osim na kupalištu u Ivanovu. Osim Ivanova, na oba kupališta Ponjavice – u Omoljici i Banatskom Brestovcu, prisutna je i prekomerna količina nutrijenata, što ukazuje na veće zagađenje ovih voda“, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Iz Zavoda za javno zdravlje dodaju da građani ovog leta mogu da potraže osveženje na gradskom bazenu u Pančevu gde se voda redovno kontroliše i zdravstveno je bezbedna.

Ne preporučuje se boravak na suncu, tako da treba povesti računa i o dužini boravka u vodi. Ova preporuka odnosi se na sve uzraste, a posebno na osobe sa zdravstvenim tegobama.

U svakom slučaju, i za one koji su rešili da ugrabe rane jutarnje ili kasne popodnevne zrake sunca i za one koji ostaju kod kuće, važi preporuka da tokom dana piju vodu u dovoljnim količinama.

(Pančevac)

MUZEJ PANČEVO: Produžena izložba „Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića“ do 15. avgusta

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.