SRBIN IZ LJIGA HOĆE DA OBORI REKORD BRUSA LIJA: Davor uprkos hendikepu nastavlja da oduševljava region, sada želi da probije granice mogućeg FOTO

20:53

23.07.2023

Podeli vest:

Rina

Za hrabrog Davora Ćajića čula je čitava Srbija, ali i region. Mladić iz Ljiga, bez obzira što je rođen bez leve šake, uspeo je da skupi svu svoju snagu, počne da se bavi sportom i uđe u Ginisovu knjigu rekorda u jednoj od najtežih sportskih disciplina – u broju urađenih vojničkih sklekova održavajući se na jednoj ruci i jednoj nozi. Sada je rešio da ode još jedan korak dalje i da pedeset godina od smrti čuvenog Brusa Lija obori njegov rekord, 400 sklekova na jednoj ruci bez odmora.

– Osećam u sebi da bih mogao da uradim to, po tom nekom unutrašnjem osećaju koji me uvek vodi nepogrešivo, znam da bih mogao da se spremim i oborim taj rekord. Želim da uradim nešto što niko nije uradio čitavih 50 godina. Svakodnevno vežbam, ubacio sam i nove vežbe, kada će to biti ne znam tačno, jer ce biti jedan rekord pre toga. Nisam ni svestan da imam hendikep, živim normalno, zato i znam da to ne može da me spreči, rekao je Davor za RINU.

Rina

Oboren Ginisov rekord mu je samo dodatan podstrek, da zapravo može da uradi baš sve što poželi. Nedostaje mu 60 centimetara leve ruke, ali ga to, kako i sam kaže, nikad nije omelo da ostvari dobar rezultat. Bavljenje sportom omogućilo mu je da živi život poput svih svojih vršnjaka. Ginisova komisija koja je stigla direktno iz Nemačke da ga oceni, nije imala dilemu, da nakon urađena 54 skleka u minuti Davora proglasi „ginisovcem“, i uveri mladog Ljižanina da se njegov trud isplatio.

Rina

– I pred publikom i pred komisijom imao sam ogromnu tremu jer sam se godinama unazad spremao i puno mi je značilo. Svi moji prijatelji koji su mi davali podršku u mojoj nameri savetovali su me da kada se budem takmičio – sklekove ne brojim. Ne znajući koliko sam uradio, kasnije su mi rekli da sam uspeo da stignem da u šezdeset sekundi uradim 54 skleka, što je za mene bio ogroman uspeh. Komisija je moj rezultat prosledila u London, gde su potvrdili da sam oborio Ginisov rekord“, priča Davor.

Do svog zacrtanog cilja stigao je neverovatnom upornošću, verom u sebe i iscrpnim treninzima, verovali ili ne u svojoj spavaćoj sobi, i upravo iz nje kreće u nove pohode ka obaranju novog rekorda, a to je da svoje ime upiše još jednom u disciplini 150 sklekova na jednoj šaci za tri minuta.

(Pančevac/Rina)

POSLE LUBENICE OMILJENA SRPSKA „POSLASTICA“ TOKOM LETA Evo zašto je kuvani kukuruz dragocen za ljudski organizam

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.