URUČENI BESPLATNI UDŽBENICI BUDUĆIM PRVACIMA U OPOVU Markov: Ova praksa će se nastaviti i u budućnosti

13:18

03.08.2023

Podeli vest:

Glas Opova

U holu Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, lokalna samouprava je uručila besplatne udžbenike za 72 buduća đaka prvaka. Na ovaj način, pored dece koja već ispunjavaju uslove za besplatne udžbenike po drugoj osnovi, kao primaoci socijalne pomoći ili treće dete, svi budući đaci prvaci na teritoriji Opštine Opovo imaće besplatne udžbenike.

Prisutnu decu i roditelje pozdravili su predsednik opštine Miloš Markov i direktori osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Zoran Petrović“, poželevši im lepo druženje sa ovim knjigama i uspešno školovanje.

„Prvi put da svi đaci prvaci na teritoriji Opštine Opovo dobijaju besplatne udžbenike i veliko mi je zadovoljstvo što naša lokalna samouprava uvela ovu novinu. Pored dece koja svakako dobijaju udžbenike od programa Vlade Republike Srbije, tako je i naša lokalna samouprava ove godine izdvojila sredstva iz budžeta za nabavku udžbenika za sve đake prvake. Meni je ovo jedan od najdražih projekata koje ove godine realizujemo i ciljano smo ga sproveli tokom avgusta, jer kako su naši direktori škola u šali rekli, da budući đaci tokom leta malo prelistaju udžbenike sa svojim roditeljima i da 1. septembra budu u potpunosti opremljeni i spremni“, izjavio je Markov.

Glas Opova

Besplatni udžbenici naišli su na lep prijem kod roditelja koji su pohvalili ovu inicijativu lokalne samouprave i istakli da im puno znači u uštedi porodičnog budžeta.

Kako je predsednik Opštine Opovo istakao, ova praksa će se nastaviti i u budućnosti.

PODRŠKA POKRAJINE: Domu zdravlja Opovo nova stomatološka stolica i rendgen aparat za snimanje zuba

(Pančevac/Glas Opova)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.