VESELO SA KUD „VESELIA“ IZ GLOGONJA: Dođite na igranku u dvorištu Rumunske pravoslavne crkve 15. avgusta! Srećna slava

13:46

08.08.2023

Podeli vest:

Printscren/YT/Veselia

Kulturno-umetničko društvo „Veselia“ iz Glogonja i orkestar svake godine organizuju igranku u prepodnevnim i u večernjim satima u dvorištu Rumunske pravoslavne crkve 15. avgusta povodom seoske slave „Uspenje Presvete Bogorodice“.

Iza Veselije je mnogo uspešnih gostovanja u našoj zemlji, ali  i u Rumuniji. 

Naime, KUD Veselia je krajem jula učestvovao u Rumuniji na manifestaciji  „Dani grada Dete“ i predstavilo se izvođenjem rumunskih pesama i igara uz nastup orkestra i folklora. Zapažen je i nastup vokalnih solista Konstantina Deheljana, Kristine Mik, Milice Nikolić i Viktorije Jon. Osim velikog aplauza, KUD-u je uručena i diploma za promovisanje i negovanje rumunskog folklora u dijaspori.

Inače, „Veselia“ ima već dugogodišnju prijateljsku saradnju sa Rumunijom u okviru kulture i negovanja tradicionalne muzike. Na velikoj sceni na navedenoj manifestaciji učestvovala je i poznata grupa „Zdob și Zdub”, koja je ove godine predstavljala Moldaviju na Evrosongu, a svečani kraj je obeležen impozantnim vatrometom.

Ove godine je „Veselia” učestvovala i u emisiji „Srcem kroz ravnicu”, na Međunacionalnoj smotri folklora u Deliblatu, na Saboru harmonikaša u Lugavčini, na seoskoj slavi „Petrovdan”, kao i na manifestaciji povodom proslave Hrama Rumunske crkve u Kovinu.

(Pančevac/Epančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.