MINISTAR VUČEVIĆ 22 pripadnika VS i helikopteri „H-145“ i „Mi-17“upućeni u Sloveniju radi pružanja pomoći FOTO i VIDEO

12:45

09.08.2023

Podeli vest:

MO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je danas upućivanju pripadnika Vojske Srbije u Republiku Sloveniju, radi pružanja pomoći stanovništvu te zemlje pogođene poplavama.

U Sloveniju su danas, s vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, upućena 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopteri „H-145“ i „Mi-17“.

Ministar Vučević naglasio je da, na zahtev predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, danas naša vojska šalje prvu grupu pripadnika u Sloveniju, kako bi pomogli stanovništvu i državi u muci koja ih je zadesila, izazvanoj vremenskim nepogodama.

– Iako je situacija i dalje vrlo teška i kritična, naša vojska i naši vojnici spremni su da budu na visini zadatka, da se nađu u pomoći prijateljima iz Slovenije. Time još jednom pokazujemo da je Srbija iskren i kredibilan partner i prijatelj, a prijatelji se pokazuju kad je muka i kad je nevolja, jer lako je kad je dobro – rekao je ministar odbrane.

On je istakao da čak i kada neke politike „nisu fer prema našoj državi, Srbija ne beži od toga da bude solidarna, da bude uz one kojima treba pomoć“.

– Siguran sam da će naši oficiri, podoficiri i vojnici na najbolji mogući način pomoći građanima Slovenije, predstavljati sebe i svoju jedinicu, a svakako predstavljati našu državu Srbiju. Želim im hrabro i mudro postupanje i izvršavanje zadataka i dužnosti i dobar let – poručio je ministar Vučević.

Prema njegovim rečima, u Sloveniju su danas upućeni pripadnici iz Ratnog vazduhoplovstva i 63. padobranske brigade, a sutra kopnenim putem kreće konvoj sa osam cisterni – četiri za gorivo, četiri za vodu, kao i još 34 pripadnika Vojske Srbije.

MO

– Želim im miran i dobar povratak u Srbiju, da ih dočekamo kako to i zaslužuju – rekao je ministar Vučević.

Današnjoj aktivnosti prisustvovali su zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Brane Krnjajić i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momičilović.

MO

Slovenija se već nekoliko dana bori sa poplavama nastalim zbog obilnih padavina i posledicama jedne od najgorih prirodnih katastrofa koje su pogodile tu zemlju

(Pančevac)

DANAS JE SVETI PANTELEJMON: Dobar dan za započinjanje poslova ili odlazak na put SVUDA SE ODRŽAVAJU VELIKI VAŠARI

 

U OMOLJICI PRAVE HLEB KOJI SE SMEJE NA MESEC: Recept je dobro čuvana tajna! Kada ljudi čuju da imamo cipovku, pale auto i dolaze po nju bez obzira gde se nalaze FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.