UZ LEKARSKI UPUT BESPLATNI SAVETI U VEZI SA ISHRANOM: Ponovo radi Savetovalište Zavoda za javno zdravlje Pančevo

09:39

10.08.2023

Podeli vest:

Pixabay

Savetovalište za ishranu Zavoda za javno zdravlje Pančevo nedavno je ponovo počelo da radi. Prednost je data deci koja imaju problema sa ishranom i težinom, ali od 1. avgusata i odrasli mogu uz lekarski uput da posete lekara, dobiju jelovnik, saznaju sve o zdravom načinu ishrane.

– Prema statističkim podacima jedna trećina stanovnika je gojazna. Jedna četvrtina dece, takođe, ima problema sa viškom kilograma. Mi smo prepoznali potrebu da i u Zavodu radi Savetovalište za ishranu gde bi građani uslugu dobili besplatno. Republički fond za zdravstveno osiguranje finansira i mi smo prvo počeli da radimo sa decom predškolskog i školskog uzrasta – kaže dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Tokom leta svi žele da oslabe, da postigli željenu težinu na zdrav način, ali neophodno je promeniti način ishrane i uključiti fizičku aktivnosti.

–  Svi koji žele da dobiju savte, jelovnik i da ih kontroliše lekar, mogu to dobiti uz pomoć lekarskog uputa  – objasnila je dr Lazić.

Savetovalište za ishranu Zavoda za javno zdravlje Pančevo radi četvrtkom u Ulici 6. oktobra broj 14 (u dvorištu Očne bolnice).

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE PANČEVO: Naredne nedelje očekuje se porast koncentracija polena ambrozije i pelina

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.