BABA U PLAKARU DRŽALA LOVAČKU PUŠKU KOJOM JE NJEN MALOLETNI UNUK UBIO MLAĐEG BRATA Optužnica za ženu iz Mladenovca

18:10

16.08.2023

Podeli vest:

Foto: bg.vi.sud.rs

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vesne L. (56) zbog sumnje da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk 6. jula ove godine tom puškom ubio svog mlađeg brata u njihovoj porodičnoj kući u Mladenovcu.

– Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenoj produži pritvor zbog uznemirenja javnosti.

U optužnici se navodi da postoji opravdana sumnja da je Vesna L. (56) lovačku pušku i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti. Na taj način je oružje učinila dostupnim svojim maloletnim unucima, usled čega je 6. jula u dnevnoj sobi kuće u kojoj žive, njen 14-godišnji unuk iz pomenute puške lišio života svog dve godine mlađeg, rodjenog brata.

Podsetimo, kako je Kurir ranije pisao, Vesna L. je, prema nezvaničnim informacijama, na saslušanju tvrdila da je pušku nasledila od pokojnog muža.

– Ispričala je da je puška ostala posle njenog muža koji je preminuo, a da je on nasledio od svog oca. Rekla je i da su oni pucali iz nje za Božić i kada se rodi dete u kući – rekao je izvor Kurira.

Kako navodi, Vesna L. nije umela da objasni zašto nije prijavila oružje i nakon brojnih javnih poziva nadležnih organa, naročito posle dve velike tragedije koje su Srbiju zadesile u maju.

– Tvrdila je i da je pušku dirala samo kada čisti stan ili kreči, pa mora da je pomeri – dodaje sagovornik Kurira.

(Pančevac/Kurir)

NALOŽENO VEŠTAČENJE TELEFONA NERMINA SULEJMANOVIĆA: Otkriće se da li je ubica imao saučesnike u stravičnom zločinu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.