UGINULA MILJENICA BEOGRADSKOG ZOO VRTA Slonica Tvigi imala je 58 godina i bila je bolesna! Mlađe generacije odrasle su uz priče o njoj FOTO

12:08

04.09.2023

Podeli vest:

Beo Zoo Vrt

Popularna slonica Tvigi, jedan od najstarijih stanovnika Beo zoo vrta, od koje je stariji bio samo aligator Muja, uginula je u ovoj instituciji.

Slonica je imala 58 godina i bila je već bolesna, a u Beo zoo vrt je stigla 1990. godine i ubrzo je osvojila srca svih posetilaca.

– Jutros je uginula naša slonica Tvigi. Bila je među najstarijim i najpoznatijim stanovnicima Beo Zoo Vrta. U Beograd je stigla 1990. godine i veoma brzo je osvojila srca posetilaca i zaposlenih, koji su do poslednjeg dana brinuli o njoj sa puno ljubavi i pažnje. Napustila nas je u 58. godini nakon kraće i teške bolesti. Zauvek ćemo pamtiti ovu divnu i plemenitu životinju, naveli su iz Beo zoo vrta na Fejsbuku.

Mlađe generacije Beograđana i mnogi gosti Beograda odrasli su uz priče o Tvigi, a gotovo svi koji su je videli imaju bar neku fotografiju kraj slonare.

U brojnim komentarima, Beograđani se opraštaju od Tvigi:

„Koliko mi je žao što sam sad ovo pročitao…Zaštitni znak Beo Zoo vrta toliko godina i svaki put radost za videti..Impresivna životinja, sa neverovatnim životom…Od Indije, preko zapadne Evrope pa do svog konačnog doma u Beogradu..Vuk Bojović joj je spasio život..Teška srca primam ovu vest, jer sam bio ponosan na Beo Zoo vrt s obzirom da ima slona u svojoj kolekciji. Nažalost, posle Subotice u srpskim zoo vrtovima više nemamo slonove…Nadam se da će biti neke dobre ideje oko akcije kako da Beo Zoo vrt napokon opet dobije slona, i to ne jednog već par. Kao što je bilo i ranije. Volim i poštujem Beo Zoo vrt godinama. Od malih nogu mi pričinjava veliku radost i mnoge lepe stvari su mi se tamo desile, i svaki moj odlazak pred neke bitne stvari u mom životu, mi je doneo sreću i uspeh. Tvigi, bićes zauvek u našim srcima. UŽivaj sad na toj drugoj strani života u koju si prešla“, napisao je Milan Antonić.

 

(Pančevac)

NE ZABORAVITE JAKNU! Danas svežije vreme! U Vojvodini sunčano i suvo, južnije od Save i Dunava pljuskovi sa grmljavinom!

VERNICI SLAVE SVETOG MUČENIKA AGATONIKA Danas je idealan dan za kupovinu, kao i za nova prijateljstva FOTO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.