JEDINA SEOSKA ŠKOLA U SRBIJI KOJA JE ZABRANILA KORIŠĆENJE TELEFONA TOKOM NASTAVE: U Slatini stroga pravila i za đake, i za nastavnike

15:42

29.09.2023

Podeli vest:

Rina

Seoska škola za ponos u čačanskom kraju je OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini, koja postoji duže od jednog veka. Uprkos činjenici da je jedna od najstarijih, ova škola ide ubrzanim korakom, i u skladu sa svim tehnološkim inovacijama. Ipak, jedna tekovina modernog vremena u ovoj školi strogo je zabranjena. Menadžement ove škole od 1. septembra strogo je zabranio upotrebu mobilnih telefona tokom trajanja nastave i đacima i nastavnicima.

– Upravo na inicijativu nastavnika, Saveta roditelja, kao i na osnovu preporuka Ministarstva prosvete da su sve škole u Srbiji autonomne u donošenju te odluke, mi već od 1. septembra primenjujemo tu odluku, to je pravilnik koji smo naparavili, koji ima 14. članova, koji zabranjuje nošenje i upotrebu mobilnih telefona, smart satića i svih ostalih sredstava za komunikaciju u vreme nastave. Deca drže isključene telefeone u torbi, a kada se nastava završi i oni izađu iz škole, tada mogu da ih koriste. Isto to važi i za roditelje, i za nastavnike škole, ne želimo deci da dajemo pogrešan primer”, rekao je za RINU Lazar Čikiriz, direktor OŠ „Branislav Petrović” iz Slatine.

Ukoliko je nekada neophodan poziv kako bi učenik pozvao roditelja ili staratelja, Čikiriz je istakao da i za to postoji pravilnik.

– U okviru škole deca se mogu obratiti stručnoj službi, predagogu, sekretaru škole, čak i meni, nije problem, naravno, mi pratimo situaciju, u slučaju potrebe mi obaveštavamo roditelje ili staratelje, ako je detetu nešto potrebno. Inače, ukoliko neko dete bude viđeno da koristi mobilni telefon postoji procedura da se telefon oduzme, da se donese ili pedagogu ili direktoru, sutradan dolazi roditelj, biće vraćen telefon, ali će detetu biti pisani ili opomena ili kazna prema pravilniku koji postoji, pojasnio je Čikiriz.

Ono što je najbolja stvar u svemu ovome jeste činjenica da se niko nije bunio zbog ove odluke, deca su prihvatila novi pravilnik, ali su otišli korak dalje pa čak i tokom letovanja sa školom nisu koristili mobilne telefone.

(Pančevac/Rina)

PANČEVO JE GRAD SPORTA I ŠAMPIONA Gradonačelnik ugostio evropske prvake u saobraćaju! Stevanović: Put sporta je oružje u borbi protiv svega negativnog danas! FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.