VRATA CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE ŠIROM OTVORENA Za četiri meseca rada obratilo se 200 naših sugrađana

11:04

02.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Vrata Centra za mentalno zdravlje u našem gradu širom su otvorena za sve sugrađane koji se suočavaju sa mnogim životnim problemima.

U Centar su dobrodošli svi građani, a njegova namena je da omogući očuvanje, lečenje i unapređenje psihičkog zdravlja kroz ambulantni psihijatrijski, individualni ili grupni psihoterapijski rad.

Za nešto više od četiri meseca u centru se za pomoć obratilo oko dvesta sugrađana. Ovde se leče osobe svih starosnih dobi, rekla je dokorka Maja Đerić Ljukić psihijatar u Centru.

– Počev od adolescenata koji dolaze sami i u pratnji roditelja, do trećeg doba. To su ljudi koji se psihijatru obraćaju prvi put u životu. Takođe radimo i rehabilitaciju ličnu, profesionalnu, socijalnu. Centar radi timski tim čini psihijatar, psiholog socijalni radnik, radni terapeut i medicinske sestre, ističu iz centra.

U Centru za mentalno zdravlje mogu se dobiti i druge usluge i zato je važno da se sugrađani bez oklevanja jave.

– Sugrađani mogu dobiti usluge specijalističkih pregleda, usluge psihoterapije kod psihijatra i psihologa, socijalnu i radnu terapiju. Mi smo povezani sa Opštom bolnicom, Dispanzerom za mentalno zdravlje, nevladinim organizacijama, policijom, Gerontološkim centrom, kaže dr Maja.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović  prilikom otvaranja ovog centra poželeo je dobrodošlicu zaposlenima koji su na raspolaganju građankama i građanima Pančeva.

„Otvaranjem ovog Centra mi, pre svega uz pomoć dr Jovanke i njenog tima, pokazujemo da i na ovaj način brinemo o našim sugrađanima i sugrađankama, jer svesni smo i vremena u kome živimo i brzine i težine svakodnevnog života. Adaptacija ovog prostora, koji je Grad ustupio na korišćenje kovinskoj bolnici uradivši i kompletnu projektnu dokumentaciju, počela je prošle godine i zahvaljujem se Specijalnoj bolnici iz Kovina na tome što je svojim sredstvima opremila prostor i omogućila da bolnica funkcioniše. Grad Pančevo će davati maksimalnu podršku za rad i funkcionisanje ovog Centra. Svakako da je neophodno da jedan ovakav prostor postoji, kako radi prevencije mentalnih oboljenja, tako i radi pružanja stručne pomoći i podrške svim našim sugarađankama i sugrađanima kojima je to neophodno. Naravno, moja je želja da tim ovog Centra ipak ima što manje posla,“ poručio je gradonačelnik Pančeva.

Centar se nalazi u Ulici Dimitrija Tucovića broj 14, a u njemu radi multidisciplinarni tim iz kovinske bolnice koji čine lekari psihijatri, psiholozi, socijalni radnici, radni terapeuti i medicinske sestre.

POGLEDAJTE KAKO JE OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE U PANČEVU: Gradonačelnik zaposlenima poželeo da imaju što manje posla VIDEO

SAVETOVALIŠTE ZA MLADE U SKLOPU CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE Jević: Ovde je adekvatnije da se razgovara o njihovim problemima FOTO i VIDEO

OTVOREN CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLJE U PANČEVU: Radiće multidisciplinarni tim po savremenim principima FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.