LEPE VESTI ZA PROSVETARE Premijerka Brnabić najavila: Prosvetnim radnicima sledi značajno povećanje plata

17:24

05.10.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas se ponovo sastala sa reprezentativnim sindikatima prosvete i ponovila da Vlada Srbije radi sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti.

Upravo zbog razumevanja značaja ulaganja u obrazovanje kao investicije za budućnost države, predsednica Vlade je rekla da će Vlada predložiti Protokol kojim će se predvideti povećanje plate za razredne starešine, kao i da će se istim iskazati težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Republici Srbiji do januara 2025. godine, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je istakla da je ova vlada sa povećanjem planiranim za januar 2024. godine prosvetnim radnicima podigla plate za 31 odsto, što je povećalo budžet Republike Srbije za prosvetu za čak 58 milijardi dinara.

Premijerka je objasnila da su vanredna povećanja od 5,5 odsto prosvetnim radnicima od 1. oktobra, odnosno 10 odsto od 1. januara 2024. godine odluke koje je Vlada Srbije donela sama, a ne kao posledica nekakvih pritisaka, navodi se u saopštenju.

Sastanku sa reprezentativnim sindikatima prisustvovali su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, kao i predstavnici Ministarstva finansija.

IZABRANI LEKAR ODOBRAVAĆE BOLOVANJE DO 30 DANA: Usvojen predlog izmena Zakona o zdravstvenom osiguranju

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.