ODRŽAN MEĐUŠKOLSKI BADMINTON TURNIR U ZRENJANINU Događaj obeležio 10. jubilej BK Banat i sjajni uspesi školaraca iz 39 škola iz Srbije FOTO

14:15

17.10.2023

Podeli vest:

BSS

U subotu 14. oktobra u sali OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu održan je Međuškolski badminton turnir – Zrenjanin 2023 koji je okupio takmičare iz 39 škola iz cele Srbije.

BSS

U veličanstvenoj atmosferi zrenjanjinske osnovne škole gotovo stotinu školaraca iz osnovnih škola iz Beograda, Kragujevca, Kruševca, Kikinde, Čačka, Vršca, Zrenjanina i Novog Sada odmerilo je svoje badminton veštine na ovom tradicionalnom takmičenju.

Učenici su se takmičili u pojedinačnim muškim i ženskim konkurencijama prema uzrasnim kategorijama. Višečasovni kvalitetan takmičarski program protekao je u duhu sportskog nadmetanja i fer-pleja, a organizatori takmičenja pobrinuli su se da atmosfera bude na najvišem nivou.

BSS

Ovogodišnji turnir bio je poseban, ne samo zbog sjajnih mladih talenata koji su ga uveličali svojim sportskim veštinama, već i zbog značajnog jubileja domaćina takmičenja – deset godina postojanja BK Banat.

Branislav Vodeničar iz BK Banat izrazio je veliku zahvalnost i oduševljenje povodom ovog uspešno realizovanog turnira.

BSS

„Bila nam je čast i zadovoljstvo da posle par godina opet ugostimo decu školskog uzrasta u našem gradu, u „domu“ zrenjaninskog badmintona. Lepo je bilo videti zadovoljna lica i dečije osmehe koji su krasili ovaj badminton turnir i svojim prisustvom uveličali i naše slavlje, desetogodišnjicu postojanja badminton kluba Banat. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali i doprineli ovom nezaboravnom sportskom događaju”, rekao je Vodeničar.

U znak priznanja za doprinos razvoju badmintona u Zrenjaninu, generalni sekretar BASS Miodrag Kaličanin uručio je predstavnicima kluba vredne pakete opreme.

BSS

Osvrćući se na impresivnu desetogodišnju istoriju kluba, Vodeničar je dodao da je kroz entuzijazam svojih članova i podršku lokalne zajednice, klub izgradio čvrst temelj za razvoj badmintona u Zrenjaninu.

„Uz brojne treninge, radionice i promociju sporta među mladima, BK Banat doprinosi sportskoj kulturi grada“, istakao je Vodeničar.

BSS

Tradicionalni međuškolski turnir održan je uz pokroviteljsku podršku Ministarstva sporta, Badminton saveza Srbije i Grada Zrenjanina i prijatelja takmičenja Tin šped, Victor, Siboasi, Sportski savez Zrenjanina.

(Pančevac)

HRANIMO SE ZDRAVO, BUDIMO SREĆNI! Ovako se svake godine u OŠ „Branko Radičević“ obeležava Svetski dan hrane!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.