UDRUŽENJE GRAĐANA KAČAREVO OPŠTINA Krkobabić: Iz zemlje nas truju septičke jame, a iz vazduha smradovi!

14:18

17.10.2023

Podeli vest:

Pančevac
Vojo Krkobabić, predstavnik Udruženja građana „Kačarevo opština” rekao je da je komunalni život naselja na mrtvoj tački, praktično paralisan, jer se komunalni problemi, počev od strateških investicionih projekata pa do svakodnevnih teškoća, ne rešavaju, a ne zna se ni kada ni da li će biti rešeni.
– Iz zemlje nas truju septičke jame jer je obustavljena izgradnja fekalne kanalizacije, u sve lošijem stanju je i atmosferska, kišna kanalizacija, iz vazduha nas, svaki čas, truju smradovi, a nivo zdravstvenih usluga je sve oskudniji i siromašniji je nego pre pola veka. Javno komunalno preduzeće tavori, groblje je zapušteno, priključenje na gasovodnu mrežu je nemoguće… O svim ovim nevoljama ovdašnji predstavnici u Mesnoj zajednici kažu da nisu nadležni za njih i da za sva otvorena pitanja odgovore treba tražiti u Pančevu, od gradskih vlasti – objasnio je Krkobabić na skupu koji je održan početkom oktobra.
Na skupu je i ovom prilikom iznet predlog Udruženja da se zaustavljanje sadašnjeg zastoja u komunalnom razvoju naselja i realizacija kapitalnih investicija mora zasnivati na znatno većem finansiranju iz budžetskih sredstava Grada Pančeva. Za Kačarevce nije prihvatljivo da se od rekordnog budžeta Grada od oko sedamdeset miliona evra u prošloj godini u ovo naselje uloži manje od 100.000 evra. Prema računicama koje su napravljene u Udruženju, to je najmanje šest puta manje u odnosu na učešće meštana u stvaranju državnog, odnosno gradskog budžeta. Naravno, prema rečima govornika, optimalno rešenje bi bilo formiranje opštine Kačarevo u okviru Grada, jer bi tako ovo naselje imalo redovne izvore prihoda kojima bi se efikasnije rešavali komunalni problemi.
Potpredsednik Udruženja Dušan Dekić rekao je da u Kačarevu ima mladih ljudi koji su sposobni i voljni da rade kako bi ovo mesto krenulo putem napretka i razvoja i da im treba pomoći da dođu u situaciju da nešto mogu da urade, te da se moraju izabrati najbolji koji su sposobni da govore u ime građana. Kazao je i da se sada mora pokazati da Kačarevo zaslužuje da bude opština i pozvao sve one koji mogu da pomognu da se uključe u rad Udruženja.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.