NA HORGOŠU ZAPLENJENO 154.000 EVRA: Neprijavljene devize pronađene u frižideru za piće

16:45

01.11.2023

Podeli vest:

printscreen/Uprava carina RS

Carinici na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili su i zaplenili skoro 154.000 neprijavljenih evra u frižideru za osveženja tokom puta i fabričkim šupljinama jednog autobusa, saopštila je Uprava carina.

Skrivene devize su pronađene kada je na ulaznu stranu prelaza Horgoš za kontrolu pristigao autobus domaćih registarskih oznaka, koji se iz Nemačke uputio ka Srbiji.

Uprava carina RS

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda unutrašnjosti autobusa, najpre je kod zadnjih sedišta pronađen ugradni frižider ispunjen osvežavajućim pićima, ispod kojih je bila sakrivena kesa sa pozamašnom svotom neprijavljenih deviza.

Daljim pregledom je ustanovljeno da se u jednoj od fabričkih šupljina u autobusu nalaze još dve koverte sa nešto više od 25.000 evra, dok je kod jednog od vozača pronađeno još 6.000 evra.

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupnoj sumi od 163.760 evra.

Uprava carina RS

Vozaču koji se prijavio kao vlasnik otkrivenog novca odmah je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak od 153.760 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

USPEŠNA AKCIJA POLICIJE: Hapšenje krijumčara migranata, pronađeno 418 komada municije VIDEO

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.