POKRAJINA SA 469 MILIONA DINARA PODRŽALA PROJEKTE USTANOVA SOCIJALNE ZAŠTITE: Novac izdvojen i za Dom za decu i omladinu „Spomenak“ u Pančevu

16:19

14.11.2023

Podeli vest:

Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini, istakavši da je od 2016. godine u tu oblast iz pokrajinskog budžeta uloženo gotovo 2,5 milijardi dinara, a novac je, između ostalog, izdvojen za Dom za decu i omladinu „Spomenak“ u Pančevu za priključenje domske kotlarnice na prirodni gas i rekonstrukciju grejnih instalacija, te za nabavku nameštaja za sobe korisnika.

Na drugom ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, sa ukupno 469 miliona dinara, podržana su 122 projekta koje će realizovati 27 ustanova za smeštaj korisnika čiji je osnivač Pokrajinska vlada – domovi za stare, ustanove za decu i omladinu, domovi za duševno obolela lica i Centar za socijalni rad Novi Kneževac sa domskim odeljenjem.

„Izdvojili smo nemali novac od 2016. godine, posebno u protekle dve godine, da bismo unapredili sistem socijalne zaštite. Danas možemo reći da imamo jedan dodatni kvalitet u tim ustanovama. Sve ono što je naša obaveza kao osnivača mi ćemo realizovati u ovoj i u sledećoj godini, a već u januaru ili februaru izdvojićemo dodatnih 450 miliona dinara za ovu namenu“, istakao je Mirović.

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada učinila i značajne korake u izgradnji novih objekata i izrazio očekivanje da će do leta biti završeni radovi u Domu za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj.

„Želimo da ustanove socijalne zaštite unapredimo, podignemo standarde i postavimo nove modele za život i boravak korisnika i rad zaposlenih“, naveo je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada je u proteklih gotovo osam godina svakodnevno izlazila u susret potrebama ustanova i korisnika i činiće to i ubuduće.

 

„Cilj nam je da ova oblast bude vidljivija u našem društvu jer time pokazujemo da smo ispunili elementarnu ljudsku misiju“, dodao je Mirović.

Biće finansirana rekonstrukcija, održavanje i adaptacija objekata socijalne zaštite, podrška redovnim programima u direktnom radu s korisnicima i nabavka medicinske i druge opreme.

Novac je, između ostalog, izdvojen za Dom za decu i omladinu „Spomenak“ u Pančevu za priključenje domske kotlarnice na prirodni gas i rekonstrukciju grejnih instalacija, te za nabavku nameštaja za sobe korisnika.

Gerontološki centar Novi Sad dobio je sredstva za nabavku medicinske opreme, kao i opreme za kuhinju i vešeraj, dok je Gerontološki centar u Somboru, pored nabavke opreme, dobio novac i za rashladne komore i nadogradnju jedinstvenog informacionog sistema usluga. Dom za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“ u Jabuci nabaviće kombi sa rampom za prevoz korisnika.

Ovom prilikom predsednica Udruženja poslodavaca ustanova socijalne zaštite u AP Vojvodini Ana Vila uručila je predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću plaketu za podršku sistemu socijalne zaštite u Vojvodini.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

VLADA POVEĆALA SREDSTVA ZA POMOĆ DRŽAVE ZA KUPOVINU KUĆA NA SELU Evo koje uslove treba da ispunite kako biste dobili novac

(Pančevac/Pokrajinska vlada)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.