SKANDAL BEZ PREMCA: Hezbolah Peštersku visoravan prebacio u Liban, a onda snimkom vežbe Vojske Srbije “Sadejstvo 2020” uputili poruku Izraelu!

11:21

17.11.2023

Podeli vest:

Vojska Srbije

Da u propagandnom ratu nema limita možemo videti skoro svakodnevno, ali još veći hit je kada šiitski pokret Hezbolah uzme sa interneta snimak Vojske Srbije i vojne vežbe “Sadejstvo 2020” da bi raketni udar prikazao kao svoj i uputio poruku Izraelu, piše TV Front.

Sve je počelo u večernjim časovima u utorak kada su Tivter nalozi bliski Hezbolahu počeli da šeruju kadar sa vojne vežbe Vojske Srbije “Sadejstvo 2020” na kome je borbeno delovala baterija višecevnih modernizovanih raketnih sistema “digitalizovani oganj”. Naravno uzet je samo detalj masovne artiljerijske paljbe jer je to ono što bi trebalo da da upečatljivu sliku u medijskom ratu Hezbolaha sa Izraelom.

Od kada su nastale protivoklopne, artiljerijske i taktičke balističke rakete, države Bliskog istoka, a posebno posle iračko-iranskog rata svet Levanta fasciniran je raketama.

Uloženo je znatno novca, a vreme kada je digitalna tehnolgija pruzela primat stvorili su se uslovi da se i neki snimci, a posebno masovni raketni napadi i iskoriste.

Pa smo tako dobili i naš poligon “Pešeter” ni manje ni više nego na jugu Libana. Mudro su isečeni ostali kadrovi, ali to i toliko nije bitno jer osim regiona teško ko bi mogao u svetu da pokaže da je ovo “Pešter” a ne južni Liban, kao i da bi zaboravili Hezolasi na rat s obzirom na ciču zimu, sneg i mraz koji tamo je kao reći dobar dan.

U svakom slučaju iako je sugerisano da je ovo pogrešan snimak jer se na njemu vidi digitalizovani i običan oganj imamo sada situaciju da će pola sveta, pa i neki mediji u Srbiji se sigurno ili možda upecati na ovaj snimak, koji je Hezbolah napravio u propagandne svrhe.

Posebno elitna Hezbolahova specijalna jednica Ravadan koja je vodila bitku sa izraelskom vojskom u Drugom libanskom ratu.

(Pančevac/TV Front)

 

IZRAELSKA VOJSKA OKRUŽILA GAZU IZ TRI PRAVCA Spremaju se ulične borbe! MAPA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.