PREDSEDNIK VUČIĆ NA VOJNOM AERODROMU BATAJNICI: Mnogo je važno što smo modernizovali Orlove!

13:40

23.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Pitanje novinara
Na pitanje o potezu Slovenije, od strane prozapadnih medija, predsednik je rekao da je ogromno pojačanje naše vojske za njega danas najvažnije, ali da veznao za Sloveniju ne zna sve uticaje.

– Rekli su mi da je to Šolakov uticaj ali ja ne verujem… Ma koliko jedan tajkun vrema provodio tamno nemoguće mi je da je imao uticaj. Sačekaćemo da vidimo koji su stavrni razlozi. Nevrevotano je da jedsan kriminalac može da utiče na najviše odluke jedne države – kazao je Vučić.

Nadalje je predsednik o odluci Kurtija i zabranu glasanja Srbima na KiM.

– Kao što sam rekao Stoltenbergu, sačekaćemo da vidimo da li će i saoppštenje da izdaju, gde će reči da je to protivno političkim načelima. Za Srbe postoje jedna, a za Albance druga pravila, kada je upitanju odnos tih sila koje su porodile nezavinsot tzv. Kosova, a nama ostaje da se borimo za svoju zemlju i očivanje poretka – kazao je Vučić.

Predsednik je prokomentrisao i nesreću koju je izazvao Dragan Vučićević.

– Možete dva sela da izdvojite. U morlanom smilsu on je stao izašao pomogao devojci, sačekao policiju, dao alkotest i sve što je od njega tražio, uradio je sve ono što normalan čovek može da uradi, nije ništa krio, a ostalo je na organima koji su već podneli prijavu protiv njega. To je moj apel, to što govore da je bio pijan kao letva lažu, bio jepotpuno negativan na alkohol. Ali ništa ne može da prođe normalno u Srbiji. U svakom slučaju ljudi da vode računa o tome kako voze i da li baš moraju da voze posebno kad su uslovi teški – kazao Vučić, te dodao kao je zbog kiše taj dan bilo mnogo udesa, ali da su svi bili lakši.

Obraćanje predsdnika
– Malo kada u našoj istoriji smo mogli ovoliko novih sredtsava da pokažemo u jednom danu… Ovo decenijama Srbija i Jugoslavija nisu kupile – kazao je predsednik na početku obraćanja.

printscreen/TV Pink

Kako kaže ova oprema pojačava kapacitete za međunarodne misije, i zahvalan je španskim i fracuskim partenrima na saradnji.

– Nemci u predstavili novi H145 helikoptera i još 10 treba da stigne do septmebra. Tu su naše modernizovane „Laste“ i „Orlocvi“. Ali zbgo čega smo najviše došli su Mi-35 koji će biti modernizovani i to je ogromno pojačanje za vojsku Srbije. Moraćemo još hangara da gradimo. Sve ove smo u psolednjih godinu napravili, i idalje nam ih nedostaje. Zhavalan sam sviom našim partnerima na tome što mso mogli da osnažimo kapacitete i bićemo istrajni bez obzira napokušaje diskreditacije od onih koji ne vole snažnu Srbiju. Sledećče godine ćemod auložimo još više ikao je ova godina bila rekordna – kazao je predsednik.

Kako kaže mnogo toga se radi sa i na našim dronovima, i rešavaju se problemi uspepšno i tako će ostati.

– Novi prijem vojnika posebno u speicjalne jedinice. Plata je već sada visoka, ići će još pojačanja u januaru i nadam se da će to biti privlačno za one koji su rodobuljvo orjentisani, i koji žele da žive posvećeni svojoj otadžbini – kazao je Vučić.

Obilazak vojnog aerodroma
Na vojni aerodrom u Batajnici stigao je i predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je rekao predsednik on ne može da skine osmeh sa lica otkako je došao na aerodrom.

Predsednik je tokom obilaska poželeo srećan rad svima prisutnima iz Vojske Srbije.

– Mnogo je važno što smo modernizovali „Orlove“. Sporo je i teško bili, ali smo uradili – istakao je predsednik.

Kako su istakli iz Vojske u toku je obuka pojedinih vojnika.

– Ja volim „Orlove“ i helikoptere – dodao je predsednik.

Predsednik je istakao da postoje stvari koje Srbija može i ne može, shodno toma da sve ono što je danas izloženo je zahvaljujući našoj državi.

– Imaćemo ogromna ulaganja u namensku industriju i nove fabrike. Pogledajte ove lepotice od helikoptera, milina pogledati. Treba nekoliko njih da se remontuje, naša pamet, ali mora da bude i neko sa strane – kazao je Vučić.

O broju „Orlova“ predsednik kaže da imamo punu eskadrilu, to jeste 10 „Orlova“ koji u svakom trenutku mogu da polete.

– Svi rade svoj posao. Srbija je vojno neutralna. Važno je da bude snažna u policijskoj zaštiti svog neba, ali i u odvraćanju potencijalnog agresora. Ne znam znate li šta znače kada dobijete 11 trvđava da lete, ali bolje pitatje ljude koji to znaju više nego Vučević ija. To nije ista vojska. Ćutali smo dok nismo stigli sada možemo da se pohvalimo. Stigla je noiva municija rakete i možemo to da pokažemo. To je mngo veća snaga. Ovi helikopteri će biti drugačije obojeni, jer je kod nas drugačiji teren. Biće u maskirnim bojama koje koristi naša armija- To što se neko buni… logično, zašto bi oni volili našu zemlju? Svi su u NATOu osim nas. Za koga se naružavaju? Srbija je vojno neutralna i jedinavojno neutralna i pošto je to tako. I zbog Republike Srpske i BiH. Ono što je bitno da uvek budemo dovoljno sposobni i mudri, pametni i jaki da sačuvamo svoje nebo isvoju zemlju. Bićemo snaniji i jači. Ponosan sam na našu zemlju. Nastavićemo to da radimo – kazao je Vučić, te najavio da su ulaganja velika ali bez podizanja javnog duga.

Još jednom je istakao kako ne može da skarije osmeh sa lica, te da je pola ovog što se danas vidi otplaćeno našim oružjem poslano u Kipar.

Na pitanje naše novinarke, o novom ugovoru koji je potpisan sa prijatljeskom zemljom koja nije u ratu, vezano za svrhe namenske indsutrije predsednik je rekao sledeće:

– Zvuk koji je čuje je toliko zlokoban iz Mi-35.. Džaba avioni, i sve, ali kad se čuje potmuli isprekidani zvuk to je samo da bežiš i da se sklanjaš – kazao je predsednik, te rekao kako od naših helikoptera ipak najviše voli Mi-35 uprkos njegovom zvuku.,

Prema rečima predsednika top i na pogled ruši kuće i smrt je za dronove.

Kako je rekao do kraja januara bi trebalo da bude gootva prva faza aktivnosti.

– Preko 60 već imamo sa Gamama – rekao je Vučić o helikopterima, te napomenuo da veće zemlje imaju manje.

– Kiprani pametno kupuju. Svi su naučili na ukrajini kako se vodi rat. Ne bacaju pare. Ovi helikopteri su u našim uslovima važniji, nego u Ukrajini, pošto je kod nas brdovito, tamo si konstanto izložen.. – kazao je on.

Na pitanje  novinarke kazao je sledeće:

– Svašta mi pravimo i kupujemo. Ne mogu ni da vam pričam šta sve spremamo. Što vuše upiru da ne treba mi više kupujemo. Nećemo ugroziti finansijsku stabilnost zemlje, ekonomija i sve će da napreduje i ovakvih stvari će biti još više. Detaljno pratimo kako se vode ratovi i vodimo računa da ne zaostajemo – ističe predsednik.

Predsednik je poručio kako je važno da se izvodi što više vežbi, jer sva nabavljena oprema nije za slikanje i da prođe.

– Nije prijatno onome protiv koga idu ovi helikopteri, samo da ih i čuje – kazao je predsednik.

Vučić je najavio da će u budućnosti biti nastavljena kupovina iz Španije.

Predsednik je potom ušao u jedan od helikoptera, te dodao da u njega može stati veliki broj vojnika što je veoma značajno pogotovo u transprtonom smislu.

– Značajno smo popravili naše performanse. Imamo Antonov 26 koji je mrecedes naše mladosti, ovo je mercedes s klase, modenriji je i odlično izgleda – kazao je predsednik.

Potom je usledio obilazak letelica i opreme u hangaru, koji su modernizovani radarima. koje je usledilo posle višedecenijske pauze.

 

printscreen/RTV PinkIzložena vojna oprema

Radi se o velikom broju kvalitetne opreme i naoružanja. Današnjoj poseti prisustvuje u ministar odbrane, Miloš Vučević, kao i general Milan Mojsilović.

Naime, na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici nalazi se 11 novih ruskih helikoptera Mi-35 koje nazivaju – leteći tenkovi.

Kako je prethondo najavljeno iz pres-službe predsednika, on će na batajničkom aerodromu obići novonabavljena sredstva naoružanja i vojne opreme.

(Pančevac/Novosti)

DVODNEVNA POSETA PREDSEDNIKA KIPRA: Nikos Hristodulidis sutra u Srbiji, ugostiće ga predsednik Vučić

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA STOLTENBERGOM: Za nas je važna saradnja sa NATO-om i KFOR-om u nadi da ćemo koliko-toliko obezbediti mir za srpski narod na KiM VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.