BRONZA ZA SRBIJU NA NATION TO NATION TURNIRU: Međunarodni badminton turnir održan u Mađarskoj

15:55

27.11.2023

Podeli vest:

Badminton savez Srbije

Srpska juniorska reprezentacija pokazala je zavidnu sportsku veštinu i odlučnost na turniru Nation to Nation održanom od 24. do 26. novembra u Pečuju u Mađarskoj. Pod vođstvom iskusnog trenera Dragana Antića, ekipa Srbije u sastavu Danilo Stevanović, Aleksa Radovanović, Vukašin Obradović, Teodora Latas, Andrea Bogojević i Ana Dimitrijević, ostvarila je značajan sportski podvig osvajanjem bronzane medalje, dodajući još jedan blistav trenutak u bogatu badminton istoriju Srbije.

Na putu do bronzane medalje, naši mladi badmintonci imali su značajne pobede, uključujući impresivan trijumf nad reprezentacijom Slovačke rezultatom 9:0. Iako su doživeli tesan poraz od Rumunije (5:4) i Poljske (7:2), ekipa je pokazala izuzetnu hrabrost i upornost, ostvarujući značajne pobede protiv Češke (7:2) i Bugarske (8:1).

Badminton savez Srbije

U dinamičnom i uzbudljivom takmičenju juniorska reprezentacije istakla se hrabrošću i sportskim duhom, dok je trener Antić vešto vodio ekipu kroz izazove turnira.

Trener Dragan Antić je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, ističući kontinuitet osvajanja medalja srpskih badmintonaca na ovom izuzetno dobro organizovanom turniru.

Naši reprezentativci su igrali zapaženu ulogu, postali su jedan od favorita nakon prvih mečeva,“ izjavio je Antić. „Iako smo doživeli neizvesnost u meču protiv Rumunije, vraćamo se kući s bronzanom medaljom, ponosni na postignuto, ali s jasnim zadatkom da ojačamo naše slabosti – kaže Antić.

Igrači su u Mađarskoj pokazali ne samo sportski talenat, već i karakter, ističući sesvojim zalaganjem na terenu. Trener Antić naglašava potrebu za analizom i poboljšanjem timskih aspekata kako bi se prevazišle trenutne slabosti i postigao viši nivo u budućnosti.

Ova bronza predstavlja kako sportski uspeh, tako i primer zajedništva, rada i truda. Učešće juniorske reprezentacije Srbije na turniru u Mađarskoj pomoglo je Ministarstvo sporta Republike Srbije kroz obezbeđivanje neophodne finansijske podrške.

ŽELEZNIČAR PONOVO OBRADOVAO NAVIJAČE Posle preokreta savladali Napredak sa 2:1!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.